Viši sud u Novom Sadu

Sanjin Sefić saslušan, određen mu ekstradicijski pritvor

sanjin
13.10.2016.
u 15:09

Sefić je saslušan uz nazočnost branitelja po službenoj dužnosti i on se izjasnio da je njegovo državljanstvo BiH - kazala je Karapandžić.

Sanjin Sefić saslušan je kod suca za prethodni postupak Višeg suda u Novom Sadu po međunarodnoj tjeralici Bosne i Hercegovine, potvrdila je Feni glasnogovornica Višeg suda u Novom Sadu Ivana Karapandžić.

- Sefić je saslušan uz nazočnost branitelja po službenoj dužnosti. Utvrđen je njegov indentitet, osobne, obiteljske prilike i on se izjasnio da je jedino državljanstvo njegovo državljanstvo Bosne i Hercegovine - kazala je Karapandžić.

Naglasila je da je, nakon saslušanja Sefiću određen ekstradicijski pritvor koji po tom rješenju može trajati najduže do dva mjeseca.

I ono što dalje slijedi jeste postupanje po zamolnici BiH, jer je BiH informirana da je potrebno da dostavi Sudu zahtjev za izručenje (zamolnicu za izručenje) osumnjičenog. O svemu do sada poduzetom, informirano je i Ministarstvo pravde Republike Srbije.

- Nakon stizanja zahtjeva daljnja procedura je takva da se ispituje postojanje pretpostavke za izručenje i to je ono što u postupku predstoji - precizirala je Karapandžić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije