SAJAM GOSPODARSTVA

Sajam će potvrditi liderstvo

sajam
Stojan Lasić
02.04.2011.
u 17:54

Ovogodišnji sajam u Mostaru održavat će se u razdoblju od 5. do 9. travnja na prostoru Slobodne zone Hercegovina

Međunarodni sajam gospodarstva, jedna od najznačajnijih i najposjećenijih gospodarskih manifestacija u regiji, već četrnaest godina simbol je grada Mostara i cijele Hercegovine. Ovogodišnji sajam u Mostaru održavat će se u razdoblju od 5. do 9. travnja na prostoru Slobodne zone Hercegovina. Ako je suditi po sadržaju, broju izlagača, uzvanika, medijskih kuća, mostarski Sajam gospodarstva ponovno će biti prvorazredni gospodarski, ali i društveni događaj, čime će potvrditi svoje liderstvo među sajmovima.

Uređenje paviljona

Pripreme za sajam privode se kraju. Uređuju se paviljoni, okoliš i prilazne prometnice kako bi izložbeni sajamski prostor od 30.000 četvornih metara na dan ceremonije otvaranja, u utorak, mogao zabljesnuti u najljepšem svjetlu. Tu su i predstavnici tvrtki iz cijeloga svijeta. Zemlja partner Republika Italija, čiji izložbeni prostor iznosi više od 700 četvornih metara, također se priprema za jedno od najvećih predstavljanja otkako su dvije zemlje uspostavile međudržavne i gospodarske odnose.

Nastup Italije

– Počašćeni smo što smo dobili poziv da budemo partneri na tako značajnoj manifestaciji kakva je Mostarski sajam. Mogu kazati da smo, kad je u pitanju naš nastup na sajmu, imali odličnu suradnju s organizatorima na čelu s direktoricom Mostarskog sajma Dalfinom Bošnjak. Talijanska poduzeća, ponajprije ona iz energetskog sektora, jako su zainteresirana za ulaganje u BiH, Na sajmu u Mostaru sudjelovat će i poduzeća koja se bave infrastrukturom i ostali sektori, kao što je primjerice bankarski sektor. Uvjeren sam u naš uspješan nastup – izjavio je veleposlanik Italije u BiH Riamondo de Cardona. I ovogodišnji sajam ponovno će biti mjesto susreta, razgovora, dogovaranja i spajanja zemalja okruženja. Sva ta zbivanja prati će više od 200 akreditiranih novinara koji će još jednom odaslati pozitivnu sliku iz Mostara u svijet.

- Ovakva manifestacija priprema se cijelu godinu. Poslu prilazimo jako odgovorno i tako da danas s ponosom možemo kazati da smo, unatoč krizi i recesiji, cjelokupan sajamski prostor popunili – zadovoljno će nam kazati Dalfina Bošnjak, direktorica Mostarskog sajma.

Dodatna vrijednost ovogodišnjeg sajma su regionalne i međunarodne konferencije, forumi, ali i tematske radionice čime izlagačima na jednome mjestu nudi jedinstvena ponuda i spoj sajamskih i konferencijskih događaja. Konferencija koju su ove godine označili najvažnijom je ona pod nazivom “Potencijali i mogućnosti BiH u korištenju obnovljivih izvora energije”, koja će se održati drugog sajamskog dana. Dan kasnije u organizaciji zemlje partnera Republike Italije i Agencije za promociju stranih investicija (FIPA) bit će organiziran Energetski forum.

Tri cjeline

Posjetitelji mostarskog sajma moći će vidjeti manifestaciju sastavljenu iz tri cjeline; opće sajamske manifestacije na kojoj će se predstaviti sve grane gospodarstva te dvije podsajamske manifestacije 3. sajam turizma i 7. sajam knjige i grafičke industrije. Službeni dio manifestacije svakodnevno će pratiti i sadržajni kulturno-zabavni program s modnim i plesnim revijama, predstavljanjima knjiga, nastupima popularnih pjevača i mažoretkinja, kuhanja s poznatim osobama, promocijama knjiga...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?