HRVATI ŠOKIRANI ODLUKOM OHR-a

S Mlaćom žele završiti plan etničkog čišćenja Bugojna

Bugojno
21.08.2014.
u 09:35

Umjesto sudskog progona, Mlaćo se vratio na mjesto zločina, u bugojansku Gimnaziju gdje već nekoliko godina predaje matematiku

Hrvati Bugojna, a posebice obitelji ubijenih hrvatskih civila i vojnika te nasilno odvedenih logoraša, s nevjericom su primili vijest da je među 30 bh. dužnosnika koje je pomilovao visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko i Dževad Mlaćo, predsjednik Ratnog predsjedništva Bugojna, glavni kreator plana etničkog čišćenja Bugojna.

Štite se zločinci

Na spomenutu odluku visokog predstavnika reagirali su iz Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata Bugojna. “Zar je uloga međunarodne zajednice u BiH štititi prava takvih ljudi, zločinaca na kojima je bh. pravosuđe palo na testu pravde i pravičnosti te dokazalo da Hrvati Bugojna na njih ne mogu računati. Odlukom o pomilovanju Dževada Mlaće samo su dodatno ohrabrena pravosudna tijela te im poslana poruka da još dublje u svojim ladicama skriju Mlaćin ratni dnevnik, neoboriv dokaz koji posjeduju od 2007., a ne žele ga upotrijebiti”, stoji u priopćenju Koordinacije udruga. “Odluku o pomilovanju Dževada Mlaće mi stradalnici Domovinskog rata Bugojna doživjeli smo kao novu satisfakciju zločincu koji se umjesto sudskog progona, vratio na mjesto zločina, u bugojansku Gimnaziju, u ratu jedan od tri najzloglasnija logora za Hrvate gdje već nekoliko godina predaje matematiku kao da se ništa nije dogodilo. A to “ništa” jesu činjenice koje lede krv u žilama: progon 15.000 Hrvata, 311 ubijenih i poginulih hrvatskih civila i branitelja od kojih su mnogi pobijeni na krajnje okrutan način. Zatvaranje oko 2000 Hrvata u više od 10 logora Armije BiH također je bilo dio udruženog zločinačkog plana koji je osmislio i proveo Dževad Mlaćo.

Monstruozni plan

No, Mlaći za provedbu monstruoznog plana ni to nije bilo dosta. 26 odabranih zatočenika, hrvatskih intelektualaca iz Bugojna, odvedeno je u nepoznato. Za tijelima njih 19, kao i 14 hrvatskih civila još se traga. Do temelja porušena i sustavno opljačkana hrvatska imovina i katolički vjerski objekti bili su također dio plana. OHR ga usprkos svemu nagrađuje pomilovanjem. Od visokog predstavnika čelnici Udruga zatražili su da povuče odluku o pomilovanju Dževada Mlaće te da iskoristi ovlasti i od bh. pravosuđa zatraži njegovo konačno procesuiranje. Od hrvatskih političkih predstavnika zatražili su da budu glasniji u traženju procesuiranja zločina nad Hrvatima Bugojna.

Ključne riječi

Komentara 1

CO
cope
17:19 21.08.2014.

Po gore navedenom treba procesuirati :Miju Brajkovica,Peru Markovica,Bendera zatim celnike Kiseljaka,Livna,Sirokog,Stoca .............

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?