za 11 dana

Rus srušio svjetski rekord u letu balonom oko svijeta

let balonom
ilustracija
23.07.2016.
u 12:29

Ruski avanturist Fjodor Konjuhov srušio je svjetski rekord u samostalnom letu balonom oko svijeta za nešto više od 11 dana, izvijestio je ABC.

Konjuhov (65) je poletio iz zapadne Australije 12. srpnja i srušio je svjetski rekord od 13 dana kojeg je 2002. postavio Amerikanac Steve Fosset, poletjevši s iste točke sjeverno od Pertha.

Konjuhov je preletio 34 tisuće kilometara, na istok preko Australije, zatim preko Novog Zelanda, Tihog oceana, Čilea, Argentine, Atlantskog oceana, Južnoafričke Republike, Indijskog oceana, te nazad u zapadnu Australiju.

Balon je u trenutku postavljanja rekorda iznad Northama u zapadnoj Australiji letio brzinom od 60 kilometara na sat, te bio na visini od 6000 metara.

Prijašnje Konjuhove avanture uključuju jedrenje oko svijeta, pješačenje do Sjevernog i Južnog pola, penjanje na Mount Everest, te veslanje preko Tihog oceana u 160 dana. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije