Rukomet

Rukometni savez BiH krši propise koje je zapravo sam donio

30.09.2016.
u 08:00

Svako malo čelnici Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine trude se “prezentirati” javnosti gomilu prljavoga rublja. Događa se svašta, što je u “normalnim” državama nezamislivo, ali Bože moj, ovo je BiH...

Tužakanje

Spomenimo tužakanje na relaciji Rukometni savez BiH - ŽRK Neretva Jablanica, koje se nije moglo riješiti “u kući”, nego tek na redovnom sudu, sve zato što su “bogčići” iz Saveza činili nepravdu Neretvi, kršeći propise “u snopovima” i na kraju izgubili spor. Ljetos su čelnici Saveza dugo petljali oko termina početka prvenstava u muškoj i ženskoj Premijer ligi i više puta mijenjali kalendar. Razlog nema što biti osim pogodovanje privilegiranim klubovima.

Kršenje propisa (i)li njihovo neprimjenjivanje omiljena je “disciplina” u Rukometnom savezu BiH. Prošli su vikend prvenstvo počele rukometašice, a u sastavima više klubova bile su “aveti”, igračice čiji prijelaz nije objavljen na stranicama saveza, što je po propisu. Prijelazni rok završio je još 15. srpnja. Rukometni savez BiH bio je dužan sve prelaske objaviti najkasnije 24 sata kasnije, ali ni danas ih nije objavio! Razloga nema, osim ako nije u pitanju izbjegavanje uplata bivšim klubovima za školovanje. Teško je povjerovati, ali RS BiH još nije izdao licencije klubovima niti izradio iskaznice igrača i igračica (kažu – kopirni im stroj u kvaru!). Po propisu, klubovi koji su dužni Savezu ne bi mogli igrati, neki ipak igraju i gleda im se kroz prste. Drugi su dug morali platiti. Nekim klubovima dopušta se igrati izvan propisanih termina (Goražde u 1. kolu).

Na susretu Jedinstvo - Izviđač igrala je Marijana Sorak i zabila 4 gola za 35:34 pobjedu.

Zabranjena maska

Sorak je nastupila s (opasnom) zaštitnom maskom, što je zabranjeno! Ali, suci Raca i Rakar, te delegat Stevanović nisu reagirali... Prošle sezone s istom je maskom pokušala igrati Lana Leko (Grude), ali samo pokušala. Suci su joj zabranili nastup.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije