Rukomet

Rukometašice Jedinstva izborile nastup u Europi, a ne znaju hoće li igrati

jedinstvo
FENA
02.05.2016.
u 19:20

Dok su ih drugi svrstavali među ekipe koje će se boriti za opstanak, Tuzlanke će prvenstvo završiti odmah iza prvakinja, ekipe Grude Autoherc

Rukometašice Jedinstva prva su sportska ekipa iz Tuzle koja je izborila plasman u neko od europskih natjecanja, iako je do kraja Premijer lige ostalo da se odigraju još dva kola.

Zanimljivo je da je taj klub, ujedno, i posljednja tuzlanska ekipa koja je igrala u Europi, doguravši 2009. godine do osmine finala Challenge kupa. Iako su najtrofejnija ekipa Tuzle od osamostaljenja BiH, potpuno je neizvjesno hoće li nastupiti u Europi, zbog nedostatka sredstava.

- Kao povratnici u Premijer ligu, mi smo za cilj postavili opstanak u ligi. Međutim, trenutno smo drugoplasirana ekipa i vjerojatno ćemo na toj poziciji ostati, što je veliki uspjeh. Ujedno, izborili smo završnicu Kupa BiH, čime smo ponovili prošlogodišnji podvig, kada smo se kao jedina ekipa iz nižeg ranga natjecanja plasirali na Final four ovog natjecanja – rekao je Zvjezdan Tomić, trener rukometašica Jedinstva za Fenu.

Dok su ih drugi svrstavali među ekipe koje će se boriti za opstanak, Tuzlanke će prvenstvo završiti odmah iza prvakinja, ekipe Grude Autoherc.

- Za sportsku javnost naši uspjesi su veliki, ali za nas nisu. Znali smo kvalitetu naših igračica i vrijednost ekipe i potajno smo se nadali da možemo izboriti mjesto u vrhu bh. ženskog rukometa. Na kraju smo to ostvarili, uz mizernu podršku onih koji treba da brinu o sportu – navodi Tomić.

Za dvadesetak dana održat će se završnica Kupa BiH. Čelnici Jedinstva konkurirali su za domaćina Final foura. Ako ga dobiju, gaje nadu da bi u konkurenciji ekipa Grude Autoherc, Bihać i Izviđač mogli do pobjedničkog trofeja.

U povijesti Kupa BiH, uspješniji od Jedinstva jedino je banjaolučki Borac koji je trofej Kupa BiH osvojio šest puta. Jedinstvu je to uspjelo četiri puta, a Izviđaču iz Ljubuškog i Željezničaru iz Hadžića po tri puta. Međutim, Tuzlanke su posljednji put trijumfirale u svibnju 2001. godine. Vrijeme je, kažu, da pehar vrate u svoje vitrine.

- Pobjedom u prošlom kolu protiv Rogatice i teoretski smo osigurali nastup u Europi. Međutim, u klubu nema euforije, jer želimo sezonu privesti kraju i okončati nastup u Kupu BiH. Kada zaokružimo našu lijepu sportsku priču, možemo ići dalje. U Tuzli nisu ni svjesni štao smo napravili za ovako kratko vrijeme i uz zanemarljivu financijsku podršku vlasti. Taj odnos je mnogima od nas razlog da razmišljamo o odlasku iz ove sredine – ističe trener Jedinstva.

Tomić je podsjetio da je Škola rukometa Jedinstva iznjedrila niz mladih i perspektivnih igračica koje su budućnost bh. rukometa. Jasmina Osmanović je pozvana na okupljanje kandidatkinja za sastav U-18 reprezentacije BiH, dok Elma Osmanović uskoro odlazi na pripreme U-20 bh. reprezentacije. I to je pokazatelj kako rade u kolektivu popularnih Labudica.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije