KAKVO GAŽENJE!

Rukometaši se iskupili za EP sa 31:23 protiv Srbije!

Hrvatska Srbija (1)
Foto: Pixsell
1/15
31.07.2012.
u 17:10

Hrvatska je Srbiju nadigrala u obrani i napadu, a briljirali su Čupić, Vori te Losert s nekoliko ključnih obrana

Hrvatski rukometaši silno su željeli pobjedu protiv Srbije, bilo je to vidljivo svakog trenutka nadmetanja. I slavili su na kraju, potpuno zasluženo, jer su u svim elementima nadigrali suparnika, sa 31:23 (13:9). Mljeli su naši igrači ritmom i dobrim akcijama, gurali protivnika u uvjerljiv poraz kako je dvoboj odmicao.

Srbija je bila nemoćna

Odlično je djelovala obrana tjerajući srpske rukometaše u pogreške iz kojih su nicali protunapadi naših rukometaša i pogoci. U posljednjih 20 minuta na vratima je Losert zamijenio solidnog Alilovića i bio još bolji. Čupić je opet bio naš najbolji pucač s osam golova, po pet pogodaka postigli su Vori i Štrlek, po četiri Duvnjak i Lacković... Srbija je izgledala nemoćno. I bila je nemoćna! Nezadovoljan načinom na koji igraju njegovi igrači njihov izbornik Veselin Vuković u time-outu predbacio im je:

– Pizdurine jedne...

A Slavko Goluža samo je trijumfalno stiskao šaku. Ponosni pogled našeg izbornika govorio je više od riječi. O, koliko je samo želio tu pobjedu. I koliko je patio nakon poraza u Beogradu gdje ni bronca nije mogla donijeti utjehu zbog izgubljenog finala. Naši su završili u kolopletu veselja i sreće i s uobičajenim pozdravom “Hrvatska iznad svih”!

Visok naboj i nervoza

Kada igraju Hrvatska i Srbija, to je uvijek više od samog sporta. Dvoboj naših rukometaša sa srpskima u drugom kolu skupine na olimpijskom turniru nosio je i iznimno velik naboj jer je riječ o Igrama, a velika je bila i želja da se igračima Veselina Vukovića uzvrati za nedavni poraz u polufinalu Europskog prvenstva u Beogradu doživljen u ozračju potpuno neprimjerenom sportskoj priredbi. A kako je i domoljubni naboj bio iznimno visok, ne čudi što je sam početak bio vrlo nervozan, što je u prvih 10 minuta postignuto samo pet pogodaka.

Goluža je ostao vjeran postavi koja je uvjerljivo svladala svladala Južnu Koreju na startu, na tribinama je ostao Damir Bičanić. Isto je postupio i Vuković, u momčadi nije bilo Šešuma, igrala je postava koja je izgubila od Španjolaca.

Nakon nervoznog početka naši su prvi pohvatali konce i ostvarili lijepu prednost. U 8. minuti bilo je 2:2, u 15. 5:2, u 22. 13:8 za naše. Bilo bi i više da Darko Stanić nije obranio čak šest zicera. No srbijanski vratar ozlijedio se u 24. minuti pa ga je nakratko zamijenio Marjanac.

Ilić bez pogotka

Na poluvrijeme su naši otišli s prednošću od 13:9 i s pucačkim učinkom 13 od 25, dok su suparnici imali devet pogodaka od 19 udarca. Srbi su i više griješili: sedam tehničkih pogrešaka naspram četiri naše. A valja reći da je kod naših jako dobro funkcionirao blok, da je prvi pucač Srbije Momir Ilić poluvrijeme okončao s učinkom 0:4. Ali zato je dobro pogađao Momir Rnić, koji je postigao tri gola.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije