zenica

Rukometaši „Čelik Juniora“ u Euro kupu mladih

adasds
29.03.2017.
u 14:45

Kadetska ekipa škole rukometa ''Čelik Junior'' dobila je pozivnicu za sudjelovanje na „Europskom kupu za mlade“,  elitnom rukometnom takmičenju za kadete koje se već 32 godine održava u Luksemburgu.

Omladinski kup Europe, koji predstavlja pravi ''sudar'' prvaka, zahvaljujući kvalitetnom i predanom radu imat će i predstavnika Bosne i Hercegovine. Na takmičenju će sudjelovati deset ekipa iz devet različitih zemalja, a redom to su prvaci Austrije, Estonije, Francuske, Luksemburga, Belgije, Rumunije, Švicarske, viceprvak Francuske, Srbije, te trenutno prvoplasirana ekipe Bosne i Hercegovine ekipa Škole rukometa ''Čelik Junior''.

"Nećemo imati nimalo lagan zadatak, jer u vrlo jakoj grupi očekuju nas Tallas iz Estonije, Fivers Wien iz Austrije, Trembley-en-France iz Francuske, te HB Dideleng iz Luksemburga, a potrebno je izboriti jedno od prva dva mjesta i tako se plasirati u završnicu kupa", ističu u Čelik Junioru.

Mladi Zeničani će u Luksemburgu boraviti od 13. do 17. travnja, a prva utakmice ih očekuje 15. travnja i to protiv prvaka Austrije ekipe "Fivers Wien", a istog dana, u večernjem terminu, odigrat će i utakmice protiv "Trembley-en-France", prvaka Francuske, te HC Tallas aktualnog prvaka Estonije.

"I pored jako teškog rasporeda grupne faze vjerujemo u ostvarenje dobrog rezultata i plasman u završnicu kupa. S tim u vezi, posljednja dva mjeseca, uz nacionalno takmičenje u Omladinskoj ligi BiH, teku i pripreme za ovo važno međunarodno takmičenje, na kojem će Zeničani predstaviti našu zemlju na najbolji mogući način", kaže sportski čelnik kluba Vlado Zeljko.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?