VN AUSTRALIJE

Rosberg slavio na startu sezone, debitant Magnussen na postolju

Nico Rosberg
Foto: Reuters (Ilustracija)
16.03.2014.
u 10:07

- Ovo je sjajno, dečki. Odličan auto ste mi dali - poručio je Rosberg kolegama u boksu nakon što je prošao ciljnu ravninu.

Nijemac Nico Rosberg u Mercedesu pobjednik je Velike nagrade Australije, prve utrke u novoj sezoni formule 1. Na drugom mjestu završio je Daniel Ricciardo u Red Bullu, a sjajan posao napravio je i debitant, Danac Kevin Magnussen u McLarenu koji je na postolju.

- Ovo je sjajno, dečki. Odličan auto ste mi dali - poručio je Rosberg kolegama u boksu nakon što je prošao ciljnu ravninu.

Magnussen je postao treći danski vozač koji je završio postolju u jednoj utrci formule.

- Još ne mogu vjerovati. Nikad prije nisam nastupio u utrci formule pa moram čestitati čitavoj momčadi na sjajnom poslu kojeg su obavili - rekao je Danac.

Odličan dan za McLaren zaključio je Jenson Button četvrtim mjestom, dok je Ferrarijev Fernando Alonso peti.

Aktualni prvak Sebastian Vettel nije završio utrku. Odustao je u šestom krugu. Još su ispali i Grosjean, Maldonado, Ericsson, Hamilton, Massa i Kobayashi. Sljedeća utrka se vozi 30. ožujka u Maleziji.

VN Australije: 1. Rosberg 2. Ricciardo 3. Magnussen 4. Button 5. Alonso 6. Bottas 7. Hulkenberg 8. Raikkonen 9. Vergne 10. Kvyat 11. Perez 12. Sutil 13. Gutierrez 14. Chilton 15. Bianchi

Poredak u konkurenciji vozača: Rosberg 25, Ricciardo 18, Magnussen 15, Button 12, Alonso 10...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije