Do finala Lige prvaka dijele nas još samo četiri dana, a trener Real Madrida Zinedine Zidane najavio je okršaj sa strane 'los blancosa'. 

"Svi znamo da je u finalu sve moguće. Dobro se pripremamo i vidjet ćemo što će biti u subotu. Fizički smo u redu. Cristiano je OK, James i Arbeloa su sve bolje. Svi, osim Varanea , čije stanje je ozbiljnije", pojasnio je u početku svog obraćanja Zidane. 

"Pred nama je teška utakmica u kojoj samo posjed lopte neće biti dovoljan. Atletico nije samo momčad koja se odlično brani. Atletico je kompletna momčad koja zna igrati i koja apsolutno svima može donijeti puno neprilika. Pritisak je naravno prisutan, ali on je dio ovog posla i meni se sviđa. Još je veći sada kada sam trener nego kada sam bio igrač, ali to je u redu", rekao je trener Reala pa rekao par riječi o svom kolegi na suprotnoj strani:

" Diego Simeone radi jako dobar posao. On je među najboljim trenerima na svijetu. Njegova momčad igra odličan nogomet. Kao igrač je imao jak karakter i zna kako igrati ovu igru. Simeone ima sve ono što bi trener morao imati. Ono što je jako važno, odlično poznaje svoje igrače."

Za velikog Zizoua bit će ovo prvi veliki finale na mjestu trenera. 

" Finala dobro poznajem iz igračkih dana, ali svemu pristupam mirno i odlučno. Imam strpljenja. Idemo igrati finale, to je ono što svi želimo. Jako dobro poznajem talijanske terene. Uvijek su to odlične utakmice tamo. Veselimo se finalu, a o porazu ni ne razmišljamo."

Uz Zidanea na press konferenciji se pojavio i Pepe

"Finala su uvijek 50-50. Poštujemo našeg protivnika, ali imamo i mi svojih vrlina. Finale iz Lisabona je prošlost, sada imamo novu priliku za povijesni rezultat", rekao je Pepe kojega su novinari upitali za mišljenje o tome bi li Real bio u finalu i da je ostao Rafa Benitez :

"Ne znam. Sada smo u finalu i nadam se da možemo pobijediti. Atletico ima sjajnu momčad. Igrači se bore jedan za drugog, ali to radimo i mi isto. Bit će to odlična utakmica. Za nas je to utakmica života i napravit ćemo sve da slavimo", zaključio je Pepe

Iako je Zidane govorio kao su svi spremni i kako je Cristiano OK, na treningu se Ronaldo žestoko sudario s Carvajalom i Casillom nakon čega su ga morali iznijeti s terena, a Portugalac se više nije ni vraćao na trening.