DUGA POTRAGA

Roditelji već 32 godine traže nestalog sina

darko
Foto: agencije
09.04.2014.
u 09:34

Još 1982. godine nestali dječak Darko Stančević, sin Dragana, rođen 17. travnja 1980., navodno živi u Italiji?

Od MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije zaprimljen je zahtjev za raspisivanje međunarodne potrage za nestalim Darkom Stančevićem, sinom Dragana, rođenim 17.travnja 1980. u Mostaru. Prema navodima prijave, Darko je nestao ispred kuće u Mostaru 21.prosinca 1982. Mole se svi koji imaju informacije o njemu da se jave u najbližu policijsku postaju ili pozovu broj 122 ili Operativno dežurstvo Federalne uprave policije 033 261 300, navode iz ove uprave. Kako se spominjalo, Mostar i danas dobro pamti tužni događaj od prije trideset i dvije godina kada je nestao dvoipolgodišnji Darko iz naselja Rudnik. I nakon više od tri desetljeća postoje indicije da je živ i zdrav u Italiji, a potraga nikada nije prestala. Bilo je to 21. prosinca, sad već davne 1982., kada se nedaleko od obiteljske kuće na Rudniku na crvenom biciklu vozio tada 32 mjeseca star dječačić.

Baka koja ga je čuvala na tren je ušla u kuću, ali kad se vratila, više ga nije bilo. O nestanku dječaka bilo je na stotine priča i nagađanja. Od toga da se utopio u Neretvi, jer se kuća nalazi nedaleko od rijeke, preko priča kako ga je možda udario auto, a nesavjesni vozač pokupio i odvezao tijelo, pa sve do misteriozne priče o krađi djece jer je upravo tih godina bila aktualna priča o krađi djece i prodaji u Italiju. Viđali su tada Mostarci i misteriozne automobile, kombije. U vezu s tim dovođeni su Romi, ali i jedna poznata mostarska obitelj. No, kako navode NN, njegovi roditelji Dragan i Zdenka nikada nisu prestali vjerovati da je živ. Godinama su tragali, išli za svakom informacijom, svakim tragom, ali uvijek nailazili na zid. Ipak, nada nikad nije umrla. Njihova mlađa kći koja nikad i nije upoznala svog brata, također se uključila u potragu i svim srcem želi ga naći.

Jedna priča od prije dvije godine koja je došla do obitelji Stančević nanovo je probudila njihove nade i dala ih u novu potragu. Tada je, kako pričaju njihovi poznanici, jedan Draganov prijatelj koji je boravio u Italiji ostao šokiran kada je susreo mladića koji je navodno jako sličio Draganu Stančeviću, a bio je i godina koje bi u tom razdoblju imao Darko. Napravio je i njegovu fotografiju. Nakon toga su navodno u Italiju išle i majka i sestra, ali nisu uspjeli ostvariti nikakav kontakt. U Mostaru se prepričavalo i to kako je Darka usvojila imućna talijanska obitelj i kako on zna da je posvojen. No, slučaj je i dalje otvoren.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije