proslavile 14. rođendan

Roditelji ih ne žele: Sijamske blizanke godinama su u bolnici

 Veena i Vani
Foto: Screenshot/YouTube/6 TV
1/2
20.10.2016.
u 07:35

Budući da za njih nema novaca, djevojčice dosad nisu operirali. Što su starije, operacija je opasnija i šanse za njihovo razdvajanje su sve manje...

Sijamske blizanke Veena i Vani koje su spojene glavom proslavile su 14. rođendan. Njihovi roditelji su siromašni i ne mogu prilagoditi kuću njihovim potrebama pa djevojčice već 11 godina žive u bolnici na jugu Indije. Roditelji su ih doslovno napustili i rekli su da će ih uzeti nazad tek kada ih se razdvoji. Liječnici kažu kako ih možda nikada neće operirati i razdvojiti jer je što su one starije, rizik od operacije je veći, piše Mirror.

Bolnički uvjeti za djevojčice su opasni i uprava je već tražila vlasti da im nađe prikladan smještaj. Liječnici David Dunaway i Owase Jeelani iz Londona zaključili su da bi djevojčice mogli operirati i da su šanse za preživljavanje 80 posto. No fundacija koja skuplja novac za djevojčice je podbacila i do operacije zasad nije došlo, prenosi 24sata.hr. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije