Legendarni glumac

Robert De Niro u centru skandala

Robert De Niro
01.04.2016.
u 19:43

Svjetski dan autizma obilježava se 2. travnja. Autizam je složeni razvojni poremećaj čiji je uzrok još nepoznat. Sin poznatog glumca Roberta de Nira također ima autizam, a upravo se slavni glumac protekli tjedan našao u centru skandala oko kontroverznog filma koji u pitanje dovodi cijepljenje i autizam.

De Niro je povukao kontroverzni film o cijepljenju i autizmu "Vaxxed: From Cover-Up to Catastrophe" s festivala Tribeca, iako je najprije kao jedan od osnivača festivala i njegovo zaštitno lice najprije podržao prikazivanje filma.

"Film predstavlja objedinjene intervjue liječnika, roditelja i političara koji govore o alarmantnom povećanju broja autistične djece što dovode u pitanje s nuspojavom cijepiva", rekao je Andrew Wakefield, britanski liječnik koji je ovu teoriju iznio još 1998., a nakon toga mu je zabranjen medicinski rad. Wakefield je ujedno i redatelj ovog filma.

Prvotnom odlukom da prikaže film De Niro je objasnio kao pokušaj da se o autizmu više razgovara te da se ova tema društveno aktivira, no kritikenaučne zajednice i dijela fanova velikog glumca stajale su ga ugleda koji je godinama gradio.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije