Razgovori HDZ SDA

Rješava se izbor Predsjedništva, Doma naroda...

14.01.2017.
u 07:00

U središnjici HDZ-a BiH jučer su više sati trajala “peglanja” dokumenata užeg stranačkoga vodstva vezano uz izmjene izbornog zakonodavstva, o čemu će čelništvo ove stranke sljedećeg tjedna otvoriti niz razgovora s predstavnicima Stranke demokratske akcije (SDA). Ti će razgovori, upravo kao i pripreme više varijanti rješenja, biti iza zatvorenih vrata i daleko od očiju javnosti kako bi eventualno dali prostora za uspjeh. S predsjednikom stranke Draganom Čovićem na konkretnim prijedlozima radili su zamjenica predsjednika HDZ-a Borjana Krišto, koja je i prva zamjenica predsjedatelja Zastupničkog doma Parlamenta BiH, te prvi zamjenik predsjedatelja Doma naroda Parlamenta BiH Bariša Čolak.

Tri pitanja na stolu

Posljednji događaji nakon izbora, kao i međusobno podizanje napetosti, zaustavili su sve procese. S posebnom osjetljivošću gleda se i na svako otvaranje bilo kakvih pregovora koji bi mogli rezultirati postizanjem kompromisa, što se do sada u političkom Sarajevu koristilo za diskreditiranje druge političke opcije. 

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?