Odbojkaški klubovi iz BiH završili nastup u Europi

Rezultati slabiji nego prošlih sezona, sve pobjede upisali Brčaci

odbojka
Foto: VL FOTO
27.01.2015.
u 10:24

Epitet “posljednjih Mohikanaca” ponijeli su odbojkaši prvaka Mladosti iz Brčkog koji su ispali u 1/8 finala Challenge Cupa

Odbojkaški klubovi iz BiH, ukupno četiri, što je u odnosu na rukomet i košarku zavidna brojka, završili su ovosezonski nastup u europskim natjecanjima. Epitet “posljednjih Mohikanaca” ponijeli su odbojkaši državnog prvaka Mladosti iz Brčkog koji su ispali u osmini finala Challenge Cupa. Previsoka prepreka za Brčake bila je novosadska Vojvodina.

‘Pali’ u uzvratu

Mladost je na domaćem parketu slavila tijesno 3:2, međutim, u uzvratu su Novosađani pobijedili uvjerljivo 3:0. Tri pobjede i tri poraza pretrpjeli su Brčaci u Europi. Krenuli su u 1/16 finala CEV kupa porazima od izraelskog Maccabija, oba puta s po 3:2, potom su slijedile dvije pobjede protiv luksemburškog Strassena u 1/16 finala Challenge Cupa, a onda pobjeda i poraz od Vojvodine. Bio je to solidan nastup mlađeg brčanskog premijerligaša. Drugi predstavnik u muškoj konkurenciji bio je također brčanski klub Jedinstvo. Međutim, nastup su završili bez pobjede.

U 1/16 CEV kupa poraženi su 2 puta, od francuskog Ajaccija, a zatim su u 1/16 finala Challenge Cupa, također dva puta, izgubili od turskog Galatasaraya. U ženskoj konkurenciji prvak Bimal Jedinstvo, također iz Brčkog, nije uspio ponoviti lanjski rezultat kada su stigle do 3. kola. Brčanke su prošle kvalifikacije u Challenge Cupu, ali su onda pretrpjele poraz od ukrajinskog Zaporozhyja, u 1/16 finala.

Ukupno pet pobjeda

Odbojkašice Gacka ždrijeb je već u kvalifikacijskoj fazi ‘sastavio’ s jakom ekipom Ilbank iz Ankare, Turkinje su relativno lako obavile posao. Od ukupno 16 odigranih euro-utakmica bh. sastavi odigrali su 7 u gostima, a 9 na domaćem terenu. Ostvareno je pet pobjeda, svih 5 ubilježili su prvaci Mladost (3) u muškoj i Jedinstvo (2) u ženskoj konkurenciji.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar mali322
mali322
12:36 27.01.2015.

Ne mogu vjerovati...pa zašto!?...kako!?...pa jeste vi normalni u vecernjaku!?...kakve su ovo vijesti!?...dobro sad a šta je sa Slobodom iz Prnjavora i Mladim Krajisnikom iz Nevesinja!?...WTF!

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije