Aleksandar Vučić

Republika Srpska treba tražiti vraćanje daytonskih nadležnosti

vucic
30.08.2015.
u 16:42

Vučić je rekao kako BiH u budućnosti vidi kao suverenu zemlju sastavljenu od Republike Srpske i Federacije BiH

Predsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić istaknuo je da Republika Srpska treba tražiti vraćanje svih daytonskih nadležnosti koje su joj uzurpirane samovoljom visokih predstavnika. On je naglasio da je poštovanje Daytonskog sporazuma najvažniji uvjet očuvanja stabilnosti BiH i njenog razvoja. "Očuvanje slova, a ne nekakvog, kako su ga nakaradno nazivali, duha Daytonskog sporazuma. Treba voditi računa da se u borbi za ispravljanje nepravde ne načini nijedan suvišan korak od kojeg bi šteta bila veća od koristi", rekao je Vučić za Pres Republike Srpske. Vučić tvrdi da BiH u budućnosti vidi "kao samostalnu i uređenu državu, sastavljenu od Republike Srpske i Federacije BiH", po principima utvrđenim daytonskim mirovnim pregovorima.

Prema njegovim riječima, jedinstvo političkih stranaka u Republici Srpskoj u vezi s očuvanjem RS je ogroman i neprocjenjiv nacionalni kapital koji treba iskoristiti. Premijer Srbije je napomenuo kako bi nakon svega što se dogodilo, ponovno otišao u Potočare, te da je uvjeren da je većina muslimana u BiH opredijeljena za mir i dobre odnose sa Srbijom.

I dok Vučić još jednom šalje pomirbene poruke, u Bosni i Hercegovini se još uvijek vodi rasprava tko je kriv za napad na Vučića. Sve je manje nade kako će organizatori napada biti ikada otkriveni, ali izgleda kako nitko neće odgovarati ni po službenoj dužnosti za napad na premijera Srbije. I to je još samo jedan pokazatelj koliko u BiH treba još pomaka da bi profunkcionirale stvari koje se u normalnom svijetu podrazumijevaju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije