Nogomet

Remi na Old Traffordu: Leicester propustio prvu 'meč loptu'

Leicester
Reuters
01.05.2016.
u 19:02

Leicester je na Old Trafford stigao s nadom kako može ponoviti ono što je napravio Arsenal 8. svibnja 2002. godine i osigurati naslov prvaka Engleske, no 'lisice' su protiv Manchester Uniteda odigrale 1:1 te tako propustile svoju prvu meč loptu u lovu na naslov. Međutim, bez obzira na to Leicester još uvijek može do naslova u slučaju da Tottenham sutra ne pobijedi na Stamford Bridgeu protiv Chelseaja. Pobijede li 'spursi', momčad Caludija Ranierija još uvijek drži sve u svojim rukama, a u sljedećem kolu igra kod kuće protiv Evertona. Manchester United pak nastavlja svoju borbu za Ligu prvaka, piše Goal. 

Već u osmoj minuti Manchester je poveo. Valencia je odlično ubacio s desne strane, a na drugoj stativi je neobjašnjivo potpuno sam ostao Anthony Martial , koji je lako zabio za 1:0 domaćina. Francuzu je to 15. gol za 'crvene vragove' u svim natjecanjima ove sezone, što je više od bilo kojeg drugog igrača Manchester Uniteda. 

U 17. minuti Leicester je izjednačio. Wes Morgan je nakon ubačaja Dannyja Drinkwatera s nekih 20 metara odlično skočio i u gužvi s vrha peterca nadvisio Marcosa Roja te glavom poslao loptu u mrežu za izjednačenje 'lisica'. 

Do kraja prvog poluvremena vidjeli smo nekoliko izglednih prilika na obje strane, a zanimljivo je primjetiti kako su najbolje šanse za domaćine stigle iz kontranapada. Momčad Claudija Ranierija nikako nije parkirala autobus na Old Traffordu . 

Prvu veliku priliku u nastavku imao je Anthony Martial koji je u 48. minuti sjajno pronašao put kroz obranu, ali mu je nedostajalo preciznosti u završnici. Njegov pokušaj izbliza je prošao malo iznad prečke. 

U 71. minuti Riyad Mahrez je krenuo s desne strane i odlično nanizao dvojicu prolaskom u sredinu, ali njegovu darac pod prečku po sredini gola obranio je David de Gea . Uzvratio je Smalling u 78. na ubacivanje Rooneya, no njegov udarac glavom sjajno je skinuo Schemichel uz samu stativu. Bio je Leicester bolji u drugom poluvremenu, no u 86. minuti Drinkwater je srušio Depaya na samom rubu šesnaesterca i dobio drugi žuti karton. Bunili su se domaćini da je to bilo na crti, dakle unutar kaznenog prostora što bi značilo i penal za United, no Michael Oliver nije promijenio svoju odluku. Do kraja utakmice ipak nije bilo promjene u rezultatu. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije