Sastanak u Budvi

Regionalna liga opet jedna od tema sastanka

21.01.2010., Mostar, BiH - Prijateljska utakmica, Zrinjski - Dinamo.  Photo: Stojan Lasic/VLM
27.11.2015.
u 06:30

Čelnici saveza iz cijele regije dogovarat će regionalnu suradnju

Nakon Opatije i Ljubljane gdje su predstavnici regionalnih nogometnih saveza imali sastanke, danas će se u Budvi održati i treći na kojem će, uz bh. savez, izaslanstva nogometnih saveza Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Makedonije, Slovenije, Albanije, Bugarske, Grčke, Cipra i Rumunjske razgovarati o aktualnim pitanjima u FIFA-i i UEFA-i, zatim regionalnoj suradnji s posebnim osvrtom na mogućnost formiranja regionalne lige te odigravanje utakmica između reprezentativnih vrsta ovih saveza.

U Sarajevu iduće godine

NS BiH će predstavljati predsjednik Elvedin Begić, potpredsjednici Darko Ljubojević i Ivan Beus te glavni tajnik Jasmin Baković, koji nam je otkrio kako se treći sastanak trebao održati u Sarajevu, ali je zbog vremenskih neprilika prebačen u Budvu.

- BiH će biti domaćin iduće godine, kaže Baković te dodaje:

- Imamo slične probleme, a i slične potrebe. Ovo je slično podneblje. Svi imamo problema s infrastrukturom i navijačima i želimo da nas UEFA i FIFA gledaju kao jednu cjelinu. Svi savezi razgovaraju i udružuju se kako bi bili jači, tako i mi želimo, naravno u skladu s propisima FIFA-e i UEFA-e, zauzeti stav i napraviti zajedničke strategije za unapređenje nogometa u regiji, riječi su Bakovića koji je potvrdio kako će se razgovarati ponovno o regionalnoj ligi...

Regionalna liga kao top tema

- Regionalna liga je top tema, ali dug je put od ideje do realizacije, tj. do pronalaženja rješenja oko financiranja, termina utakmica i sudionika. Sada je aktualnije donijeti strategiju kako osigurati sigurnost na stadionima, kaže Baković koji nam je za kraj potvrdio kako se NS BiH nalazi u pregovorima sa Švicarskom, s kojom bi BiH trebala u ožujku 2016. odigrati prijateljski susret, a očekuju se i ponude za lipanjski termin u kojem će BiH vjerojatno biti sparing partner momčadima koje idu na EP u Francuskoj.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije