Počela Liga prvaka

Real Madrid otvorio pobjedom, viceprvak Atletico porazom

Olympiacos - Atletico
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/12
17.09.2014.
u 12:05

Vrijedi izdvojiti pobjedu Liverpoola koji je zahvaljujući penalu u 93. minuti uspio pobijediti Basel rezultatom 2:1.

Završeno je prvo kolo Lige prvaka u skupini "a", a Real Madrid je, unatoč lošem ulasku u sezonu s Galacticosima III, u obranu naslova i potvrdu "La decime" krenuo petardom na Santiago Bernabeuu protiv Basela.

Od ostalih rezultata vrijedi izdvojiti pobjedu Liverpoola koji je zahvaljujući penalu u 93. minuti uspio pobijediti Basel rezultatom 2:1.

Iznenađenje večeri je poraz Atletico Madrida od Olympiakosa. Za aktualnog viceprvaka Europe u porazu 3:2 Mario Mandžukić je zabio jedan pogodak.

Benfica Zenit 0:2 (Hulk 5', Witsel 22')
Borussia Dortmund Arsenal 2:0 (Immobile 45', Aubameyang 48')
Galatasaray Anderlecht 1:1 (Yilmaz 90+1'/Praet 52')
Juventus Malmö 2:0 (Tevez 59', 90')
Liverpool Ludogorets 2:1 (Balotelli 82', Gerrard 90+3' pen./Abalo 90+1')
Monaco Bayer Leverkusen 1:0 (Moutinho 61')
Olympiakos Atletico Madrid 3:2 (Masuaku 13', Afellay 31', Mitroglou 73'/ Mandžukić 38', Griezmann 86')
Real Madrid Basel 5:1 (Suchy AG 14', Bale 30', Ronaldo 31', James 37', Benzema 79'/ Gonzalez 38')

Prva je večer Lige prvaka bila uspješna za hrvatske nogometaše: Mandžukić je bio strijelac, Modrić asistent, Subašić je u svom debiju među elitom sačuvao mrežu i pobijedio, a i Lovren nakon prvog dana ima tri boda. Neuspješan je bio jedino Jedvaj, piše Goal.com.

A evo kako su Goalovi izvjestitelji iz cijele Europe ocijenili nastup kockastih:

Mario Mandžukić 3.5 - Dobio je gadan udarac u lice na samom početku, bio je krvava nosa, ali oporavio se brzo i postigao odličan gol glavom. Bio je izoliran u vrhu, ali strašno se borio i nesretno izgubio. Valja napomenuti kako su samo igrač utakmice Dominguez, te Mandžini suigrači Ansaldi i Turan dobili tu ocjenu.

Luka Modrić 3.5 - Bio je kreativni pokretač Reala, asistirao je Baleu i imao važnu ulogu kod trećega gola. Bila je to kvalitetna predstava Hrvata, dok je Kroos bio duboko i katkad previše držao loptu.

Dejan Lovren 1.5 - Solidna partija, iako je na trenutke djelovao izgubljeno prilikom nekih kretanja i akcija suparnika. Jedino su Lovren i obojica vratara Mignolet i Borjan dobili tako nisu ocjenu na utakmici Liverpool - Ludogorec (2:1).

Danijel Subašić 3.5 - Odlično je vladao svojim prostorom prilikom prekida i bio je odlučan prilikom izlazaka s gol-linije.

Tin Jedvaj 2 - Prijetio je prema naprijed, ali nikako nije uspijevao izaći na kraj s Kurzawom i opravdano je zamijenjen nakon primljenog pogotka.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije