Bruxelles

Razmatrano niz pitanja oko rješavanja krize na Bliskom istoku te izbjegličke krize

PSUzM
01.03.2016.
u 10:46

Bilo je riječi i o ukupno 36 projekata, koji bi se trebali realizirati u zemljama članicama PSUzM

Predsjedanik izaslanstva Parlamentarne skupštine BiH u Parlamentarnoj skupštini Unije za Mediteran (PSUzM) Hazim Rančić i njegova zamjenica Diana Zelenika sudjelovali su u Bruxellesu na sastanku Komiteta za političke poslove, sigurnost i ljudska prava PSUzM na kojem je razmatran niz aktualnih pitanja koja se tiču rješavanja krize na Bliskom istoku, kao i pitanja u vezi s izbjegličkom krizom izazvanoj ratom u Siriji. 

Tijekom zasjedanja ovog Komiteta razmatrana su, između ostalog, pitanja konstituiranja Radne grupe za Palestinu, kao i mandat i program rada te Grupe. 

Mandat Radne grupe bit će, kako je rečeno, podržati nastanak neovisne, demokratske i održive Države Palestine, koja će funkcionirati u miru s Izraelom i ostalim susjednim državama.

Razmatrana je i situacija u Siriji, načini rješavanja izbjegličke krize, kao i uloga i podrška zemalja članica i partnera PSUzM u Ženevskom procesu. 

Bilo je riječi i o ukupno 36 projekata, koji bi se trebali realizirati u zemljama članicama PSUzM. S tim u vezi, upozoreno je i na nedostatak značajnog dijela sredstava za realizaciju ovih projekata. 

PSUzM je multilateralni projekat kojeg čine države članice Europske unije, 11 zemalja Bliskog Istoka i Sjeverne Afrike, te Monako, Albanija, Crna Gora i BiH. PSBiH je od 2013. godine punopravna članica PSUzM, priopćeno je iz Parlamentarne skupštine BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?