MISTERIOZAN RASTANAK

Razlaz Marina i Gorana: Počelo je pucati još na Wimbledonu...

marin cilic
Zarko Basic/PIXSELL
23.07.2016.
u 09:41

Marinu Čiliću su navodno zasmetale sve češće kritike njegova trenera, a zadnji dogovor glasi: O razlozima nećemo govoriti!

Misterij. U jednoj riječi tako je najlakše opisati prekid suradnje jedina dva hrvatska osvajača Grand Slama. Marin Čilić je to objasnio poetski, rekavši da se “njihove staze razilaze”, a Goran Ivanišević nije rekao ništa. Ni neće.

Goran je Marinov trener bio od rujna 2013., nepune tri godine, u tom su se razdoblju iz dana u dan dogovarali o svemu, a za kraj su sklopili još jedan, posljednji dogovor - nikad nećemo govoriti o razlozima našeg rastanka! Zato i ne čudi što se svi njihovi suradnici, prijatelji i poznanici “brane šutnjom”, piše 24sata.hr.

Mnogi, inače dobro upućeni u njihov odnos, kunu se kako nemaju pojma zbog čega su se razišla dva naša teniska velikana, a i oni koji nešto znaju, ili misle da znaju, mole da ostanu anonimni.

I zato je ovo prije svega misterij. Ono malo dostupnih informacija kaže kako se njihov odnos narušio nakon ovogodišnjeg Wimbledona. Čilić je neobjašnjivo prokockao 2-0 u setovima protiv Rogera Federera, a Ivanišević je - poludio.

Vidio je veliku šansu za Marina u godini u kojoj je Đoković ispao već u 3. kolu, a Rafael Nadal nije se ni pojavio u All England Clubu. Rasprava između njih dvojice, kažu naši izvori, bila je vrlo žustra, a to se Čiliću očito nije svidjelo.

I ranije je dramatična razlika u temperamentu znala biti problem. Marin je čak i premiran za vrhunskog sportaša, a Goran je oduvijek ekstremno temperamentan...

- Protiv Federera, Đokovića i Murraya ne smijete oklijevati niti sekunde, a Čilić je Rogera vratio u igru i na kraju platio cijenu - javno je rekao Ivanišević nakon Wimbledona, što Marinu navodno nije najbolje sjelo.

U istom stilu nastavio je i kod 0-2 za SAD u Davis Cupu.

- Iskreno, mislim da je to nemoguće stići - kazao je Goran, a kad je Hrvatska ipak preokrenula, priznao je:

- Bio sam pesimist, ali svaka čast dečkima.

Uzajamno povjerenje očito je u svemu tome nestalo, istopilo se, a rezultiralo je rastankom. Svaki ide svojim putem, pratiti svoju stazu, pitanje je jedino postoji li još netko tko može Čiliću pomoći da osvoji Grand Slam turnir...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije