Europska liga

Razgovarali smo sa strukom Zrinjskog: Shirak prolazan protivnik, ali novčano nepogodan

zrinjski
24.06.2015.
u 09:34

Plemići bi u slučaju prolaska išli u Skandinaviju kod pobjednika ogleda Vassa (Finska) - AIK (Švedska). O toj opciji u klubu još ne žele razmišljati

Nogometaši mostarskog Zrinjskog su vijest o novom protivniku dočekali u svojoj pripremnoj bazi na Kupresu. Mostarci su dobili za protivnika armenski Shirak, a reakcije u klubu su bile podijeljene. Sa sportske strane, to je poželjan protivnik, prolazan u najmanju ruku, dok to s tehničke strane znači poteškoće i velike financijske troškove.

- S nogometne strane, mislim kako smo jako dobro prošli. Sigurno je to jedan od lakših protivnika koje smo mogli dobiti uz klub iz Luksemburga (nap. a. Zrinjski je uz armensku momčad za protivnika mogao dobiti još momčadi Nõmme Kalju FC (EST), FC Dinamo Batumi (GRU), FC Progrès Niederkorn (LUX), FK Kruoja Pakruojis (LIT)). Smatram kako je Shirak prolazan protivnik. S druge strane, ne možemo biti zadovoljni time što moramo organizirati putovanje u Armeniju. To će biti nezgodno s tehničke strane, kao i prilično skupo s financijske, kazao je za portal Večernjeg lista BiH Vecernji.ba potpredsjednik Zrinjskog Danko Šulenta.

Prikupljanje informacija

U stručnom stožeru se nisu još jučer jasno mogli opredijeliti koliko je Shirak dobar ili loš protivnik za njih sa sportskog aspekta.

- O protivniku tek počinjemo prikupljati informacije. Oni su za nas u ovom trenutku nepoznanica. Možda to jeste otrcana fraza, ali danas svatko igra nogomet. Više volim biti oprezan kad su u pitanju ovakve utakmice jer iskustvo uči kako su ovo uvijek nepredvidivi susreti. Međutim, ono što je već sada sigurno je činjenica kako nas očekuje dugo i teško putovanje. Ne znam u ovom trenutku kako ćemo putovati do Armenije, ali to je u svakom slučaju udaljeno odredište i zbog toga nam to donosi određene poteškoće, kazao je za portal Večernjeg lista BiH Vecernji.ba telefonski s Kupresa šef stručnog stožera Zrinjskog Vinko Marinović.

Eventualnim prolaskom Shiraka, Zrinjski bi u 2. pretkolu išao na pobjednika iz skandinavskog ogleda VPS Vassa (Finska) - AIK (Švedska).

- Ne bih komentirao eventualne protivnike u 2. pretkolu, bilo bi to neozbiljno s obzirom da ni prvog protivnika nismo prošli, dodao je Marinović.

Inače, prva momčad na Kupresu radi punom parom. Struka je zadovoljna onim što pokazuju nogometaši i njihovim zalaganjem. Prije nekoliko dana odigran je i prijateljski susret s HNK Tomislav gdje su plemići rezultatom 8:0 ostvarili pobjedu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije