Lijanovićev zastupnik Tomislav Perić

Razbijao po uredu Cesta zbog otkaza supruzi

peric
Foto: agencije
08.04.2014.
u 09:09

Odlukom federalne Vlade Oliviji Grizelj-Perić uručen je otkaz u poduzeću “Ceste” Mostar d.o.o

Nakon što je u Službenim novinama objavljeno kako je Vlada Federacije BiH dala suglasnost za razrješenje vodstva poduzeća “Ceste” Mostar d.o.o. direktoru Ivanu Pandži, izvršnom direktoru za tehničke poslove Niki Tekliću, Željku Batanoviću, izvršnom direktoru za ekonomsko-financijske poslove, te Oliviji Grizelj-Perić, izvršnoj direktorici za pravne poslove, jučer je u mostarskom uredu spomenutog poduzeća došlo do prave drame.

Došao nakon otkaza

Nakon što su spomenutim osobama uručene radne knjižice, odnosno, nakon što su službeno dobili otkaz u prostorijama poduzeća “Ceste” Mostar d.o.o. se pojavio suprug Olivije Grizelj-Perić, inače zastupnik NS Radom za boljitak u Skupštini HNŽ-a, Tomislav Perić. Ubrzo je došlo do nereda, Perić je, prema informacijama iz policije, počeo razbijati inventar i pri tome se sam ozlijedio. - Prema trenutačno raspoloživim informacijama, do razbijanja inventara je došlo nakon što je supruga Tomislava Perića dobila otkaz. Naše ekipe su na terenu, pričinjena je određena materijalna šteta, ali fizičkih obračuna nije bilo - rekao nam je jučer u poslijepodnevnim satima glasnogovornik MUP-a HNŽ-a Srećko Bošnjak. Zanimljivo je kako je u trenucima dok je Perić razbijao po uredu mostarskih Cesta u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače trajala sjednica Skupštine HNŽ-a. To nam je rekao i Perić s kojim smo jučer razgovarali nakon incidenta koji je napravio. On nam je objasnio kako je tijekom sjednice primio suprugin poziv koja ga je informirala o tome da je dobila otkaz. Nakon toga je napustio sjednicu i krenuo prema uredu poduzeća “Ceste” Mostar d.o.o.

Priznao krivnju

- Ako je već došla odluka o smjeni, onda po zakonu treba biti prebačena na drugo radno mjesto, a ne dobiti otkaz. Revoltiran sam otišao u ured Draženke Vidović koja je potpisala otkaz i pitao je kako je to moguće. Gurnuo sam stvari koje su bile na stolu, ali nikakvog fizičkog obračuna nije bilo. Pri tome sam se sam ozlijedio. Bio sam na policiji i vjerojatno ću dobiti neku prekršajnu prijavu. Svjestan sam da nisam trebao tako reagirati i žao mi je zbog toga. Ipak, smatram kako je protuzakonito ovo što se radi mojoj supruzi - rekao nam je Perić nekoliko sati nakon incidenta. Od ozljeda koje je spominjala policija, vidljivo je kako je Periću bio zavijen samo jedan prst, te su se vidjeli krvavi tragovi na desnoj ruci. Ovim slučajem će se ovih dana vjerojatno baviti nadležno Tužiteljstvo, a svakako će biti zanimljivo pročitati policijsko izvješće o ovom incidentu. Inače, jučer su tijekom dana ispitivani svi svjedoci ovoga događaja. Također, očekuje se kako će do kraja tjedna biti poznato više detalja oko razloga smjene cijelog vodstva poduzeća “Ceste” Mostar d.o.o. Neslužbene informacije govore kako je smjena uslijedila nakon što su premijeru federalne Vlade Nerminu Nikšiću dostavljeni dokumenti o nelegalnim radnjama u spomenutom poduzeću. Zbog ovoga pitanja je, navodno, došlo i do sukoba Nikšića i federalnog ministra prometa i veza Envera Bijedića koji je bio protiv smjene spomenutih kadrova.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije