Tragedija u Austriji

Raste broj poginulih: U kamionu je umrlo više od 70 izbjeglica

austrija, kamion, migranti
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
28.08.2015.
u 09:18

Doskozil je kazao da stupanj raspadanja upućuje na to da su izbjeglice mrtve jedan i pol ili dva dana

U kamionu punom izbjeglica, koji je jučer pronađen na autocesti u Austriji, prema izvorima Kronen Zeitunga, pronađena je 71 osoba. Navodno su u kamionu pronađena samo tijela odraslih osoba, a ne i djece. BBC piše da su austrijski dužnosnici potvrdili da se u kamionu nalazi više od 70 tijela.

Forenzički timovi radili su preko noći kako bi utvrdili koliko tijela je u kamionu jučer napuštenom na autocesti blizu austrijske granice s Mađarskom. Nakon jučerašnjeg pronalaska kamiona, mediji su objavili kako se u kamionu nalazi od 20 do 50 mrtvih tijela, no ta je brojka danas dodatno porasla.

Mrtvi dan i pol ili dva dana?

Šef lokalne policije Hans Peter Doskozil kazao je da se nada kako će službenu brojku mrtvih moći reći tijekom današnjeg dana. Tijela će se prebaciti u Beč gdje će se dodatno pregledati kako bi se pokušao utvrditi uzrok smrti.

Jučer ujutro austrijska policija dobila je dojavu da se u zaustavnoj traci na autocesti u pokrajini Gradišću nalazi kamion. Policajci su otvorili stražnja vrata te su ugledali stravičan prizor tijela u raspadanju. Doskozil je kazao da stupanj raspadanja upućuje na to da su izbjeglice mrtve jedan i pol ili dva dana.

Mađarska pomaže u istrazi

Na kamionu se nalaze oznake slovačke peradarske tvrtke Hyza, no iz te tvrtke su kazali da vozilo više nije u njihovu vlasništvu. Doskozil je kazao da im u pronalasku krijumčara ljudi koji su odgovorni za ovu tragediju pomažu kolege iz Mađarske.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije