Predsjednik Saveza za bolju budućnost

Radončić: 2017. mora biti godina borbe za ekonomski prosperitet

dsd
29.12.2016.
u 13:45

 Predsjednik Saveza za bolju budućnost (SBB) Fahrudin Radončić izjavio je danas u Sarajevu da je za tu stranku 2016. bila godina s polovičnim uspjesima.

On je, na novogodišnjoj pres-konferenciji, istakao da se među uspjehe mogu ubrojati predavanje aplikacije za članstvo u EU, stabiliziranje prilika u Federaciji BiH, provođenje reformske agende, ali da ne mogu biti zadovoljni realizacijom započetih i najavljenih infrastrukturnih projekata, razvojem i zapošljavanjem, borbom protiv korupcije, montiranim sudskim procesima, te mijenjanjem odnosa u koaliciji.

Radončić je rekao da su navodi o otvorenih 27.000 radnih mjesta statističke igre i da bi rado obišao ta radna mjesta ako postoje, a da je realnost da oko 600.000 građana živi na granici siromaštva, zbog čega 2017. mora biti godina borbe za ekonomski prosperitet.

Naglasio je da predsjednik SDA Bakir Izetbegović ne može pisanjem "Avaza" ucjenjivati opstanak koalicije, podsjetivši da je on "odležao oko tri mjeseca pod političkom optužnicom da bi očuvao koaliciju".

- Ako neko ima bolju alternativu, koju ja ne vidim ali možda Izetbegović vidi, nemamo ništa protiv da on prvi povuče taj potez. Koalicija je preveliki interes bošnjačkog naroda i stabiliziranja prilika u FBiH, kao i da SBB bude korektivni faktor jednoj samoizolacionističkoj politici, da bi je ja ostavio - kazao je Radončić.

Potcrtao je da su odnosi između Hrvata i Bošnjaka dobri ali da je suština problema u koaliciji na relaciji SDA - HDZ, što on smatra legitimnim jer ima previše pitanja koja hrvatski korpus čeka da budu rješena.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije