bombaški incident u Kiseljaku

Radnika Telemacha zatekla bomba na vratima vozila

29.08.2015.
u 06:30

opću opasnost otkrio zaposlenik Društva za pružanje usluga u oblasti telekomunikacija Telemach d.o.o Sarajevo koji svoje urede ima i u Kiseljaku

Jučer rano ujutro, dok je većina Kiseljačana spavala ili se tek spremala na posao, u samom središtu grada odvijala se prava drama, piše Večernji list. Zaposlenik Društva za pružanje usluga u oblasti telekomunikacija Telemach d.o.o Sarajevo, koji svoje urede ima i u Kiseljaku, krenuo je službenim automobilom na posao. Spletom sretnih okolnosti, zahvaljujući izutetno dobrom opažanju, zaposlenik Telemacha primijetio je ručnu bombu koja je bila zakačena za ručku vrata. Da je otvorio vrata, bomba bi se najvjerojatnije aktivirala.

Uklonjena bomba

- Zaposlenik Telemacha koji je pronašao bombu slučaj je policiji prijavio u 6 i 15 sati. Na teren je odmah izišla ekipa PU Kiseljak čiji djelatnici nakon sigurnog uklanjanja bombe i obavljenog očevida nastavljaju raditi na prikupljanju dokaza pomoću kojih bi ovaj slučaj trebao biti rasvijetljen.

Uznemirenost

Protiv počinitelja bit će podnesena prijava Tužiteljstvu jer radi se o kaznenom djelu izazivanja opće opasnosti, kazao nam je Rusmir Prohan, glasnogovornik MUP-a SBŽ. Dok policija i Tužiteljstvo ne obave svoj posao, Kiseljačani mogu samo nagađati o motivima postavljanja bombe koja nije eksplodirala samo zahvaljujući prisebnosti zaposlenika Telemacha koji ju je pronašao te kasnije i policajcima koji su je uklonili. Tragedija je na ovaj način izbjegnuta, ali ne i uznemirenost koju sa sobom nose ovakvi događaji. Ona ostaje sve dok se ne pronađu te primjereno kazne izazvači ove opće opasnosti. Inače, sličan incident se proljetos dogodio i u Grudama, ali se, za razliku od ovog slučaja u Kiseljaku, tu najvjerojatnije radilo o narušenim obiteljskim odnosima.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije