Kup BiH

Radnik na Široki, Željezničar na Slobodu

01.04.2016.
u 07:00

U polufinalu Kupa BiH za seniore sudarit će se Radnik i Široki Brijeg te Željezničar i Sloboda. Prvi su susreti polufinala Kupa planirani za 13. travnja u Bijeljini i Sarajevu, uzvratni su na programu 20. travnja u Širokom Brijegu i Tuzli.

Teško i neizvjesno

- Dan prije smo razgovarali o kupu i koga bismo željeli. Nisam nikoga posebno poželio, jer želja je samo jedna – proći u finale bez obzira protiv koga igramo. Voljom ždrijeba dobili smo Radnik. Ponovit ću: bit će teško i neizvjesno, ali mislim da smo kvalitetniji i da ćemo uz potpuno zalaganje izboriti finale, rekao nam je trener Širokobriježana Slaven Musa.

Široki se, također s Musom na klupi, obračunao u kupu s Radnikom u sezoni 2013./2014. Tada je slavio u prvom susretu na Pecari 4:1 (Wagner 3 i Zakarić, Ristić za Radnik), a u uzvratu u Bijeljini također bio uspješniji (1:0 – Mirko Marić). Ovaj put prvi se susret igra u Bijeljini, u čemu Musa ne vidi prednost:

- Hoće nas težak ždrijeb. Najprije smo morali eliminirati Čelik, nakon toga izbacili i Sarajevo. Sad smo izvukli Željezničar. Znači, sreća nas ni malo ne mazi. Ne pitajte me koliko u postotku imamo izgleda za prolaz u finale, to ni sam ne znam. Znam nešto drugo – želimo ući u finale, na kraju osvojiti kup, rekao nam je šef stručnog stožera Slobode Husref Musemić.

“Lako ćemo” pristup

Trener tuzlanske momčadi još je dodao:

- Došli smo u Međugorje spremiti se za susret protiv Veleža. Od nas se očekuje pobjeda, jer smo kao favoriti i kandidati za naslov... Iz iskustva znam da su utakmice “lako ćemo” uvijek teške, a ova u Vrapčićima upravo je takva.

Velež je tijesno izgubio protiv Mladosti (0:1, pp) u prošlom kolu u Kaknju, a protiv Željezničara “pao” tek iz jedanaesterca (0:1). Dobro, “stradao” je visoko (0:6) protiv Viteza, ali tu je faktor sreće bio odlučujući.

Praktično je svaka upućena lopta na Veležova vrata odsjela u mreži, kaže Musemić, očito pušući i na hladno.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije