Posušje

Raditi zajedno za opći boljitak svoga kraja

15.02.2017.
u 08:00

Radni i poticajni sastanak s članovima posuške Udruge gospodarstvenika pokrenuo je niz aktualnih tema i domaćih problema.

Ono što je zanimalo goste ovoga skupa na sastanku s članovima Udruge gospodarstvenika Posušja je široko područje gospodarskih i komunalnih tema poput poreza na tvrtku, naknada za postavljanje reklamnih panoa, označavanju naziva ulica te izmjena uvjeta kupnje građevinskog zemljišta izvan poslovnih zona.

Zaključeno je na radnome i poticajnom sastanku kako će se o ovim pitanjima obaviti detaljna analiza te će se razraditi planovi mogućih rješenja od obostranoga interesa za gospodarstvo i lokalnu zajednicu.

Organizatori skupa s članovima posuške Udruge gospodarstvenika, predvođeni općinskim načelnikom Posušja Brankom Bagom, na sastanku su otvorili temu o još intenzivnijoj suradnji s Udrugom gospodarstvenika Posušja. Razgovaralo se i o mogućnostima za još veću potporu kulturi i sportu i u organizacijskom i financijskom smislu.

Imajući u vidu demografska kretanja ovih prostora, kao i socijalno-gospodarski aspekt, razgovaralo se o uvjetima poslovanja za tvrtke, ali i uvjetima rada njihovih zaposlenika. Zajednički je stav da se svi trebaju još više angažirati za opće dobro i razvitak posuškog kraja.

Tako bi i javna uprava kroz učinkovitost trebala biti još dostupnija tvrtkama, a realni sektor kroz još bolje poslovanje i bolju skrb o svojim djelatnicima, rečeno je, uz ostalo, na sastanku s članovima posuške Udruge gospodarstvenika.

Sve to bi trebalo dati jedan zajednički učinak za opće dobro Posušja i svih njegovih žitelja. Sve što se čini je dobro, ali bi, posebno mladi i školovani, željeli da se otvaraju nova radna mjesta kako bi dobili zaposlenje i ostali u svome kraju. Ta je tema posebna i vrlo ozbiljna i vruća, kao i brojne nevolje velikog broja Posušana koji ne rade niti imaju mirovine. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?