MUP RS:

Radimo na jačanju suradnje sa policijom Rusije

MUP RS
20.04.2016.
u 16:18

Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Srpske odbacilo je informacije pojedinih medija u kojima se navodi da ruski specijalci obučavaju pripadnike entitetskog MUP-a. Ovu informaciju za N1 potvrdila je Mirna Miljanović, portparol MUP-a RS.

"Točno je kako Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Srpske radi na jačanju suradnje sa policijama drugih zemalja, te tako i Ruske Federacije i da je uspostavljena suradnja sa predstavnicima MUP-a Ruske Federacije, Grada Moskve. Prilikom posjete njihove delegacije MUP-u RS početkom travnja razgovarano je o mogućnostima suradnje, odnosno obuka koje mogu ponuditi njihove specijalne jedinice OMON i SOBR, s obzirom da je 
njihovo djelovanje antiterorizam i organizovani kriminal", rekla je Miljanović..

Nije precizirano kad će biti organizovane te obuke, kao ni koliko će je pripadnika držati, niti drugi detalji, jer je razgovarano o mogućnostima suradnje.

O navodnim angažmanima ruskih specijalaca radi obučavanja pripadnika MUP-a RS pojedini portali objavljuju neprovjerene informacije, ističe Miljanović i dodaje da su pripadnici entitetske policije "u posljednja dva mjeseca imali bar tri obuke sa veleposlanstvom SAD-a".

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije