Hammond:

"Putin bi rat u Siriji mogao okončati telefonskim pozivom"

Russian President Vladimir Putin attends the 1st World Olympians Forum (WOF) in Moscow, Russia, October 21, 2015. REUTERS/Alexander Zemlianichenko/Pool
14.02.2016.
u 20:18

Predsjednik Rusije Vladimir Putin bi građanski rat u Siriji mogao okončati telefonskim pozivom, izjavio je britanski ministar vanjskih poslova Philip Hammond.

"Jedan je čovjek na ovoj planeti koji može okončati građanski rat u Siriji telefonskim razgovorom i to je Putin", kazao je šef britanske diplomacije tijekom gostovanja u emisiji televizijskog voditelja Andrewa Marra.

Hammond je pozvao Rusiju da okonča zračne napade na sirijske pobunjenike i neselektivno bombardiranje civilnih područja.

"Tražimo od Rusa da ispoštuju svoje obaveze prema međunarodnom pravu i rezolucijama Vijeća sigurnosti UN-a prema kojima su se obavezali", poručio je Hammond.

Britanski ministar je ocijenio da se politička situacija u Siriji nije promijenila tijekom protekle godine.

"Bez obzira hoće li Assad otići ili ostati na kraju će ovisiti o tome jesu li Rusi spremni iskoristiti svoj utjecaj da ga uklone. Isto je bilo i prošle godine", poručio je Hammond.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?