Zločin u Srbiji

Pucao ženi u glavu dok je držala bebu u naručju

28.11.2015.
u 07:00

Obiteljska tragedija u Zrenjaninu, devetero djece ostalo bez roditelja Muhamed Emini (27) iz Zrenjanina u romskom naselju Dudara ubio nevjenčanu suprugu Naziru Salihi (30), a potom i sebe

Muhamed Emini (27) iz Zrenjanina preksinoć je oko 20 sati u romskom naselju Dudara ubio nevjenčanu suprugu Naziru Salihi (30), a potom i sebe. Prema riječima susjeda, Muhamed nije mogao podnijeti to što ga je Nazira ostavila.

Nazira je te kobne večeri s bebom otišla kod prijateljice Elme Šaćiri. U jednom trenutku Muhamed se pojavio na vratima. "Hoćeš li mi dati još jednu priliku?" upitao je Naziru, a kada mu je rekla da neće, iz jakne je izvadio pištolj, prislonio joj cijev na glavu i povukao okidač dok je u naručju držala bebu.

- U prvi mah sam pomislila da je u pitanju igračka. Tek kada je repetirao, shvatila sam da se ne šali i zato sam pobjegla iz kuće. Nazira je ostala unutra s bebom. Nisam čula nikakav pucanj - ispričala je Elma. Kada je ubio nevjenčanu suprugu, Muhamed je otišao do svoje kuće udaljene stotinjak metara, ušao u sobu i ispalio i sebi metak u glavu. Muhamed i Nazira su živjeli zajedno oko godinu dana i prije četiri mjeseca su dobili dijete. Oboje su iz prethodnih brakova imali još po četvero mališana.

Muhamed nije bio zaposlen, a izdržavao se od socijalne pomoći i ponekog privremenog posla.

- Nije imao ni za kruh, pa sad treba vidjeti otkud njemu pištolj. Policija treba to ispitati - kaže jedna susjeda i dodaje da je Muhamed bio jedinac.

- Sad mu je majka izgubila i to jedno oko što je imala. Strašno, što drugo reći. Rastao je ovdje s nama, rođen je ovdje, svi smo ga poznavali i ne možemo griješiti dušu i reći bilo što loše o njemu. Previše je volio Naziru i nije mogao prihvatiti rastanak - dodaje ona.

- Živjeli su s njegovom majkom i kćeri, a ona ga je prije dva mjeseca napustila. Nazira je s bebom otišla kod svog brata. Muhamed nije bio nasilan, nije čak ni pušio, a kamoli pio alkohol - priča susjeda Hajrija D.

I Suljo Salihi, Nazirin stariji brat, potvrđuje priče da zet nikada nije bio nasilan.*

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije