GOŠK

Ptičji pjev motivirao “lavove” i vratio ih u igru za naslov u 1. ligi

27.10.2016.
u 09:00

Pobjedama u Lukavcu, te protiv Rudara u 12. kolu na Podavali, GOŠK iz Gabele zadržao je priključak s vodećima. Iako tek šesti, “lavovi” iza prvoplasirane visočke Bosne zaostaju samo tri boda.

Čista pobjeda

Ustvari, trenutačni izgled ljestvice sugerira da se pola lige, osam klubova, bori za prvo mjesto, a isto toliko za ostanak u Prvoj ligi Federacije BiH.

Uz četiri za GOŠK neuobičajena poraza ove jeseni, protiv “rudara” izborena je šesta pobjeda, pri čemu je posebice dojmljiva bila igra u drugom poluvremenu. Gabeljani su tada pokazali jedno sasvim drugačije lice. Pobjeda je time vrjednija što su se Kakanjci, uz bivše premijerligaše - Travnik i Zvijezdu, samokandidirali za naslov.

Da je pobjeda “lavova” bila čista kao suza, u izjavi nakon utakmice potvrdio je i Elvedin Beganović, trener gostiju, koji je nakon utakmice bio i više nego konkretan i korektan:

- GOŠK je bio bolji i zasluženo pobijedio. Mi smo prvo poluvrijeme dobro parirali, a u drugom nas je presjekao rani pogodak. Zaista zaslužena pobjeda GOŠK-a, a nama je ovo najslabija igra ove jeseni. Ako smo u prethodnom kolu protiv Bosne u Visokom imali za čim žaliti, ovdje nismo, kazao je Elvedin Beganović ističući kako će se za prvo mjesto i plasman u Premijer ligu BiH ravnopravno do samoga kraja boriti šest momčadi.

Nakon pobjede Zlatko Križanović Vukas, trener “lavova”, bio je vidno zadovoljan novim uspjehom:

- Prije svega, čestitao bih svojim igračima koji su maksimalno angažirano ušli u utakmicu, ali ne mogu da se ne vratim na prethodnu protiv Bratstva u Gabeli. Prvo poluvrijeme odigrali smo izvanredno, zasluženo vodili, a onda u drugo ušli kao da nam je netko noge posjekao. Ovoga puta bilo je dobro od početka do kraja. Mislim, iza toga i stojim, da kad uđemo u utakmicu ozbiljno, nitko nam u ovoj ligi ne može ništa, kaže nam trener Križanović.

Nisu bili nadigrani

Trener GOŠK-a, žaleći za propuštenim, nastavio je govoriti u istom tonu:

- GOŠK-u se nije smjelo dogoditi da izgubi neke već dobivene utakmice. Istina, da toga nije bilo, ne bih ni ja danas bio ovdje, ali takav je nogomet.

Ni u jednoj utakmici nismo nadigrani, a protiv najjačih odigrali smo najbolje, doma deklasirali Travnik, pa i Rudar, a u gostima uzeli bod Zvijezdi.

Zanimljivo, uoči utakmice protiv Rudara nogometaši GOŠK-a dan su proveli u karanteni.

U tišini Parka prirode Hutovo blato, bez mobilnih uređaja, mogli su jedino promatrati i slušati pjev ptica. Izgleda kako je ptičji pjev djelovao sugestivno, što je na Podavalu ponovno vratilo optimizam.

Ostaje za vidjeti hoće li slična metoda biti primjenjivana i u budućim utakmicama GOŠK-a u Prvoj ligi FBiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije