Nogomet

Prvi kamp Dinama u Mostaru

BiH,26.05.2016.Mostar ,  Arena Photo:Stojan Lasic
07.12.2016.
u 09:00

GNK Dinamo nije poznat po velikim rezultatima na europskoj sceni, koliko je pak poznata njegova škola nogometa koja je definitivno jedna od poznatijih i najuspješnijih u cijeloj Europi. Dok hercegovački klubovi, poput Zrinjskog ili Širokog Brijega, u Hercegovini ne uspijevaju stvoriti značajan broj kvalitetnih nogometaša u svojim školama, zagrebački klub kao “bazen talenta” koristi cijeli Balkan, a sutra će svoj prvi službeni kamp imati u Mostaru, piše Večernji list BiH.

Zadovoljni organizatori

Dinamovi stručnjaci tako će imati priliku tražiti talentirane mlade igrače na kampu koji će se sutra održati u Arena Sport Centru u Mostaru.

- Kamp će formalno početi večeras prigodnim okupljanjem svih sudionika u hotelu Mepas. Prvi treninzi planirani su sutra u Arena Sport Centar. Kapacitet polaznika kampa je ispunjen i s te strane smo iznimno zadovoljni odzivom. Rad će nadzirati gospodin Ivo Šušak, voditelj Dinamove škole nogometa. Treninge će voditi treneri iz Dinamove škole nogometa, s polaznicima će se raditi u više skupina. Nadamo se kako će polaznici kampa biti zadovoljni onim što će im ovaj kamp ponuditi, kazao nam je Ivica Džidić, nekadašnji kapetan HŠK Zrinjski, inače organizator prvog Dinamova kampa u Mostaru.

GNK Dinamo Zagreb organizira kamp za dječake od sedam do 15 godina starosti. Kamp će se održati od četvrtka do nedjelje, a ograničeni broj polaznika na programu će imati po dva treninga na dan. Najbolje ocijenjeni mladi nogometaši bit će pozvani na dodatnu provjeru u GNK Dinamo Zagreb, a svi igrači bit će uključeni u Dinamovu bazu podataka kako bi se kontinuirano pratio njihov razvoj.

Poznata trenerska imena

Sve treninge nadgledat će voditelj Škole nogometa GNK Dinamo Ivo Šušak, a s polaznicima će raditi Dinamovi treneri Fabijan Komljenović, Marijo Ćorić, Ugo Klingor i Luka Rubinić. Dinamo je najtrofejniji hrvatski klub, a iza njega je jedanaest uzastopnih naslova prvaka Hrvatske.

Iako taj klub nije dugo napravio europski iskorak, poznat je kao najveći izvoznik nogometaša, posebice mladih, u renomirane europske lige i klubove.

Škola nogometa Dinama slovi kao jedna od najboljih u Europi, a u posljednjih desetak godina u njoj su ponikli nogometaši kao što su Eduardo da Silva, Niko Kranjčar, Luka Modrić, Vedran Ćorluka, Dejan Lovren, Milan Badelj, Šime Vrsaljko, Andrej Kramarić, Mateo Kovačić, Tin Jedvaj, Jozo Šimunović, Alen Halilović, Marko Pjaca, Ante Ćorić...

Značajan broj Dinamovih nogometaša potekao je upravo s prostora Bosne i Hercegovine.

Ostaje na koncu za vidjeti hoće li ljudi iz Dinamove škole nogometa pronaći kojeg talentiranog nogometaša u samom srcu Hercegovine. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije