ABA liga

Prvak BiH želi uzvratiti milo za drago momčadi Mornara

03.12.2016.
u 10:00

Prvak BiH ekipa Igokee želi se u 12. kolu ABA lige revanširati crnogorskom predstavniku Mornaru za eliminaciju u kvalifikacijama za FIBA-inu ligu prvaka.

Aleksandrovčani su u seriji dobrih rezultata i čak se nalaze među kandidatima za plasman u doigravanje, ali trener Dragan Bajić ističe kako je prvi cilj ostanak u ligi. Mornar pati zbog umora jer igra na dvije fronte, što umnogome troši momčad.

- Mornar sigurno ima nedostatke koje ćemo pokušati iskoristiti, ali mislim kako je najveći problem za njih činjenica da igraju dva natjecanja. Oni dolaze u Laktaše s namjerom pokušati ostvariti break. Znamo za njihov umor i to moramo iskoristiti jakom i agresivnom obranom iz koje bismo kroz brzu tranziciju dolazili do što više lakih poena. U odnosu na dvomeč u kvalifikacijama za Ligu prvaka, rival je jači za tri nova igrača (Nikola Korać, Vukota Pavić, Alexander Teiitum). To nas upozorava kako moramo maksimalno angažirano ući u utakmicu i obratiti pozornost na njihove individualne kvalitete jer Mornar s novim igračima igra na mnogo veći broj poena, dodao je Bajić.

Momčad Igokee će protiv Mornara biti kompletna s obzirom na to da će u sastavu biti Brandon Fortenberry koji je susrete protiv Krke i MZT-a propustio zbog ozljeda. Vuk Radivojević i Draško Albijanić propustili su nekoliko treninga zbog lakših ozljeda, ali su se oporavili tako da će konkurirati za tim.

- Iako ljestvica ne pokazuje tako, Mornar je kvalitetna momčad, ali skor od tri pobjede i osam poraza nije realan omjer njihovih kvaliteta. Oni su odlično popunjeni na svim pozicijama, na svim mjestima imaju po jednog kvalitetnog Amerikanca, tako da nas sigurno očekuje težak susret i već smo imali iskustvo protiv Mege koja igra Ligu prvaka. Mislim kako su im najkvalitetnije pozicije jedan i dva gdje su Jones i Lover uz Teiituma na poziciji tri imaju ubitačnu vanjsku liniju koja u svakom trenutku može zabiti. Opasni su šuteri kojima se ne smije ostaviti previše prostora. Imaju Elisa i Dikersona koji se vraćaju oporavljeni od ozljeda, tako da su na svim pozicijama pokriveni američkim igračima i sigurno će biti potrebno dosta angažmana, rekao je Pašajlić. Utakmica se igra u 17 sati.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije