Ženski rukomet

Protiv Mire u gostima najslađa pobjeda

Grude, 9.4.2016. Grude Autoherc - Jedinstvo Adler 30:21 (13:12) Amanda Maric bjezi od Sanje Katic (10) i Zorice Boskovic (9) Snimio: Miljenko Karacic
03.05.2016.
u 13:00

Rukometašice HŽRK Grude Autoherc i u 20. kolu ženske Premijer lige BiH nastavile su pobjeđivati te upisale 20. uzastopnu pobjedu. Računajući prošlo prvenstvo, ovo im je 35. uzastopna pobjeda.

Neuobičajeno tijesna pobjeda

Djevojke trenerice Zlate Zubac ovaj su put slavile u gostima kod Mire u Prijedoru rezultatom 25:24, što je za njih neuobičajeno tijesna pobjeda. Na poluvremenu je Mira imala visoko vodstvo od pet pogodaka (16:11). Gošće su igrale slabo, vratarke Gruda nisu obranile gotovo ništa, a vodu na mlin Prijedorčanki navlačili su i suci nizom odluka na njihovu štetu. Ni u nastavku se dugo ništa nije mijenjalo, pa je u 40. minuti bilo 22:17 za Miru. Tek tada su “kćeri bure” zaigrale svoju prepoznatljivu i brzu, posebice čvrsto u obrani. Vratarka Anica Gudelj počela je “skidati” lopte Prijedorčanki.

Gudelj obranila 4 sedmerca

Uz ostalo, obranila je četiri sedmerca. Od 40. do 54. minute Gruđanke su napravile niz od 7:0. Suci su se opet “iskazali” pa od 55. do 59. minute dosudili tri sedmerca za Miru. Uzalud, Anica je sva tri obranila. Iako je rezultat i dalje bio tijesan, Gruđanke su napravile poneki potez za publiku, npr. “cepelin” u 48. minuti. Miri nisu uspjeli pomoći ni suci, pa su na kraju gošće zasluženo slavile. Za Miru su igrale: Rosić, Vukan, Karačić, Kunovac 7, Damjanović 2, Suvajac, Tintor 4, Kararić 2, Ćorić, Dojčinović, D. Mutić 1, Vukliš (12 obrana), Lukač 8, J. Mutić 2, Sladaković, Gligorović. Trenerica: Ljubica Ivetić.

Grude Autoherc: A. Gudelj (12 obrana), Milas (3 obr.), Marić 3, Čutura 2, M.Bandić, M. Gudelj 3, Vrančić 5, Braćić 3, Prusina 6, Mikulić, Azinović 2, T. Bandić, Nikić, L. Žulj. Trenerica: Zlata Zubac. U sljedećem, 21. kolu, pretposljednjem ove sezone, Gruđanke opet gostuju, ovaj put kod Krivaje u Zavidovićima. Očekuje se nova, pobjeda i obrana naslova prvakinja BiH bez poraza. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije