INICIJATIVA ORGANIZATOR

Završeni razgovori Inicijative za Stolac i predstavnika SIP-a

prosvjedi
Foto: FENA
1/2
02.11.2016.
u 10:04

Predstavnici Inicijative za Stolac okončali su razgovore s predstavnicima Središnjeg izbornog povjerenstva (SIP) BiH, kojoj su predali kaznene prijave i druge zahtjeve u vezi s nepravilnostima tijekom izbora u Stocu.

- Tražili smo ponavljanje izbora i predali smo naše zahtjeve, među kojima je ključni da se izbori u što kraćem roku moraju održati u Stocu. Predsjednik SIP-a Ahmet Šantić kazao je da će to prenijeti ostalim članovima i donijeti naknadno odluku - rekao je Haris Baljić, član Inicijative za Stolac.

Od SIP-a zahtijevaju da se ponovni izbori održe do 20. studenog, kao i smjenu predsjednika Općinskog izbornog povjerenstva Stolac Ivana Perića.

- Ako izbore uradite na pošten način, mi ćemo priznati legalno izabranu vlast, tko god to bio -  kazali su članovi Inicijative, koji su se danas okupili ispred SIP-a kako bi prosvjedujući izrazili nezadovoljstvo zbog „glasačkih prevara“ tijekom izbora u Stocu.

Poručili su da u Stocu žele fer i korektne izbore, koji su prekinuti 2. listopada. 

Predato je više od 50 zahjeva i kaznenih prijava o nepravilnostima tijekom izbornog procesa u Stocu o čemu su obaviješteni OHR, OESS i veleposlanstva.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije