Međugorje

Proslavljena 25. obljetnica župnog zbora Kraljice Mira

Mje??oviti ??upni zbor
26.11.2015.
u 06:30

Veliki mješoviti župni zbor "Kraljice mira" iz Međugorja proslavio je sinoć 25. obljetnicu djelovanja koncertom, na kojem je izveden njihov novi nosač zvuka "Salve Regina". U župnoj dvorani Ivana Pavla II brojni župljani, njihovi gosti, hodočasnici i bivši i sadašnji članovi ovog Zbora okupili na ovom srebrenom jubileju. Mnoge skladbe sinoć je otpjevao ovaj zbor pod ravnanjem sestre Irene Azinović, Koncert je započeo skladbom koju je otpjevala Marije Bošnjak o poznatom međugorskom svećeniku fra Slavku Barbariću.

Potom su otpjevali skladbe " "Slavit ću te o Bože" i Bog je moj spasitelj" O nosaču zvuka "Salve Regina" govorio je prof. Slavko Topić " U minulih 25. godina zbor je uvidio potrebu i otkrio tajnu lijepog pjevanja, stvorio svoj glazbeni jezik,ovladao tehnikom i narastao u snažan pjevački zbor.- dostojan svog Međugorja i njegove jedinstvene uloge i širokog značenja danas. Da je zbor "Kraljice mira zaista postigao svoj cilj i zaista dorastao svojoj jedinstvenoj ulozi u svome Međugorju pokazali su njihovi brojni nastupi kod nas i u inozemstvu: Dubrovniku, Splitu, Zagrebu, Sarajevu,Italiji, Njemačkoj , Švicarskoj...Zbor Kraljice mira broji danas oko 50 članova."Voditeljice mješovitog župnog zbora od "Kraljice mira od njegovog osnivanja do danas bile su. sestra Ankica Džajić,sestra Marina Ivanković, sestra Slavica Kožul i sadašnja voditeljica v sestra Irena Azinović koja je za ovu prigodu otpjevala i svoju vlastitu pjesmu" Majko,hvala ti".

Zbor radi i sudjeluje u jednoj od najpoznatijih župa u svijetu,a rad zbora kroz ove 25. godina sabran je u knjigu spomenicu. Nju je predstavio fra Mario Knezović župnik na Kočerinu." Spomenica govori o proteklih 25. ali i više godina. Ova spomenica je ukusna zato što je s ljubavlju stvarana. U njoj su mnogi životi koji su sada među nama, a i životi koji su ispred nas. Ova spomenica je pojava u obliku pjevanja kroz dugi niz godina. Ovaj međugorski zbor imao je sreću, a mi kršćani to nazivamo milost, da je jedna pjesma postala brend.

Međugorje je to kroz pokojnog fra Stanka Vasilja dobilo tu milost. Pjesma Majci mira ili ona koju pjevamo- Došli smo ti majko draga- postala je bred prepoznavanja Međugorja doslovno u cijelom svijetu. Ova spomenica je kronika slikom ,pjesmom i imenima o onome što je bilo i što je sada i nagovještaj onoga što će biti."

Na kraju ove bogate svečanosti koju je publika pozdravljala velikim pljeskom,svim nazočnima je završnu riječ uputio fra Marinko Šakota, međugorski župnik:"Veliki Zbor ima posebno, veliko mjesto u našoj župi, ali zahvaljujući velikom Zboru u glazbenom smislu naša župa ima veliko mjesto u svijetu. Zato smo sretni i ponosni i zbog toga možemo večeras slaviti...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije