Ruski Airbus

Pronađena tijela 129 putnika. Uzrok pada zrakoplova tehnička greška?

tijela ruski zrakoplov
01.11.2015.
u 15:01

Egipatske spasilačke službe pronašle su tijela najmanje 129, od ukupno 224 smrtno stradala putnika ruskog putničkog zrakoplova koji je jučer pao u Egiptu, na području poluotoka Sinaj.

"Pronašli smo tijela ukupno 129 osoba od 224 putnika i članova posade koji su poginuli u padu zrakoplovu. Pronađena tijela prebačena su u mrtvačnicu Zeynhom u Kairu", kazao je danas premijer Egipta Sherif Ismail, u Kairu.  

On je dodao kako će potraga za ostalim putnicima biti nastavljena, te kako je mala vjerojatnost da ima preživjelih putnika, prenosi Agencija Anadolija. Naglasio je također, kako je pronađena i crna kutija ruskog zrakoplova te da za sada sve ukazuje na to da je uzrok pada zrakoplova tehnička greška. 

Kako je javljeno, zona potrage za mrtvim tijelima proširena je do 16 kilometara od mjesta nesreće. 

"Našli smo tijelo trogodišnje djevojčice osam kilometara od mjesta pada (zrakoplova)", rekao je jedan egipatski vojni časnik. 

Naime, Kogalimavijin zrakoplov Airbus A321 na letu 9268, koji je prevozio ruske turiste iz egipatskog Sharm el-Sheikha u Sankt Peterburg, srušio se u subotu ujutro 30 minuta nakon polijetanja na sjeveru Sinajskog poluotoka, stotinjak kilometara južno od grada Al Ariša. U avionu je bilo 217 putnika i sedam članova posade, od kojih četiri Ukrajinca, jedan građanin Bjelorusije, a ostalo su bili Rusi. Nitko nije preživio nesreću.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?