Panika na Novom Zelandu

Pronađena poruka o bombi u zrakoplovu, evakuirana zračna luka

novi zeland
24.07.2016.
u 11:42

Zbog straha od eksplozije bombe evakuirana je zračna luka u Franktonu na Novom Zelandu, nakon što je u zrakoplovu čistač pronašao "poruku" o eksplozivnoj napravi. Bilješka je pronađena oko 3 sata po lokalnom vremenu na letu QF121 aviokompanije „Qantas“ koji je doletio iz Sydneya, prenosi B92. 

Policija je potvrdila da je pronađena „"neka vrsta poruke o bombi“ u zrakoplovu koji je prizemljen, prenose lokalni mediji. Dodaje se da su putnici napustili zrakoplov prije nego što je nađena "sumnjiva“ poruka. Pojedini letovi sa zračne luke Queenstow" su otkazani ili preusmjereni, dok su slijetanja na zračnu luku onemogućena. 

"Zračna luka Queenstown trenutno surađuje s policijom", priopćeno je na stranici zračne luke gdje se dodaje da je terminal evakuiran iz predostrožnosti. 

Policija je objavila da nakon prvih pretraga zrakoplova nije pronađena nikakva eksplozivna naprava, a u tijeku je pretraga prtljage i zgrade zračne luke, kao i ispitivanje putnika.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije