usora

Pronađen zasad indijske konoplje u Usori

Usora
26.08.2016.
u 16:30

Pripadnici Policijske stanice Usora su operativnim radom na terenu, a u okviru aktivnosti koje se poduzimaju na preveniranju posjedovanja i neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga, te otkrivanja i procesuiranja osoba koje se dovode u vezu sa zloupotrebom opojnih droga, došli do saznanja o postojanju zasada indijske konoplje na lokalitetu Bejići na području Usore.

U skladu s prikupljenim operativnim saznanjima tim kriminalističkih istražitelja Policijske stanice Usora je tokom obilaska navedenog lokaliteta na četiri mikro lokacije pronašao zasade od 77 stabljika indijske konoplje dužine od 80 do 210 cm. O navedenom je odmah upoznat dežurni tužitelj Županijskog tužiteljstva  Zeničko-dobojske županije koji je ovlastio službenike Policijske stanice Usora za vršenje istrage, kao i poduzimanje drugih mjera i radnji na dokumentiranju izvršenog kaznenog djela.

Obzirom da lokacija na kojoj su zasađene stabljike nije pogodna i sigurna za daljnju opservaciju, sporne stabljike su izuzete s lica mjesta i one će biti dostavljene Odsjeku za kriminalističku tehniku i KDZ Ministarstva unutarnjih poslova Zeničko-dobojske županije, radi vršenja  potrebnih vještačenja.

Službenici Policijske stanice Usora nastavljaju s vršenjem potrebnih provjera i prikupljanjem operativnih saznanja, u cilju otkrivanja i procesuiranja osoba koje su izvršile zasad navedenih stabljika i time počinila kazneno djelo „neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“, javlja Fena. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije