VATERPOLO

Promjene u regionalnoj ligi donose veći interes

Vaterpolo
Promo
01.09.2015.
u 09:03

– Vjerujem kako će zanimljiv sustav natjecanja biti dobar mamac za publiku, ali i za sponzore – kaže Perica Bukić

Nova vaterpolska sezona bit će iznimno sadržajna. Na reprezentativnom – u siječnju sljedeće godine očekuje nas EP u Beogradu, a u kolovozu OI u Riju – ali i na klupskom planu. Regionalna liga bit će prvi put, sukladno plasmanu u prethodnoj sezoni, podijeljena u dvije jakosne skupine. U A1 bit će deset klubova (pet hrvatskih), a utakmice će se igrati u dvokolima vikendom: petkom i nedjeljom. Sezona počinje ranije nego inače, 25. rujna, a u prvom kolu će se sučeliti: Mladost – Primorje, Jug – Mornar, Jadran (HN) – POŠK, Partizan – Vojvodina, C. zvezda – Radnički.

Skupina A2 brojit će osam klubova, a to su: Jadran (S), Medveščak i Solaris iz Hrvatske, Budva, Primorac i Cattaro iz Crne Gore, Nais (Niš) iz Srbije i predstavnik Slovenije koji još nije određen.

I završnica hrvatskog prvenstva doživjet će promjene. Teoretski će za prvaka konkurirati svih osam klubova koji će najprije (u dvije utakmice) razigravati u četvrtfinalu (1-8, 2-7, 3-6, 4-5). Pobjednici će igrati polufinale na dvije dobivene utakmice, a finale će se, kao i dosad, igrati na tri dobivene utakmice.

– Vjerujem kako će zanimljiv sustav natjecanja koji donosi borbu, kako za vrh obiju liga, tako i borbu za dno tablice, biti dobar mamac za publiku. Očekujemo ispunjene tribine, veliki broj TV prijenosa, ali i još veći interes sponzora za najtrofejniji hrvatski sport – kaže predsjednik regionalne lige Perica Bukić.

>> Vaterpolist Paolo Obradović postaje trener

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?