Prometnice u FBiH

Prometnicom Mostar - Široki Brijeg svaki dan prometuje jednak broj vozila kao autocestom Split - Ploče

denis lasic
01.06.2016.
u 07:00

Prema broju vozila koja svakodnevno prometuju određenim cestovnim pravcima, najveći broj magistralnih i regionalnih cesta u Federaciji BiH trebao bi biti rekonstruiran u brze ceste. Kako navodi Denis Lasić, ministar Federalnog ministarstva prometa i veza, prema nekim analizama, dosezanje kapaciteta od 10.000 do 12.000 vozila u prosječnom godišnjem dnevnom prometu (PGDS) na određenoj dionici ceste stvara uvijete za proširenje kapaciteta izgradnjom autoceste, a 8000 do 10.000 vozila u PGDS-u za proširenje kapaciteta izgradnjom brze ceste.

Uzevši u obzir podatke o prosječnom godišnjem dnevnom prometu na određenom broju magistralnih i regionalnih prometnica, poput prometnice Gnojnice - Buna, Vitez - Kaonik, Travnik - Nović Polje, Mostar - Ljubuški, Šićki Brod - Tuzla, dolazi se do zaključka kako bi se iste trebale proširiti ili, pak, pored njih graditi i brze ceste na istim dionicama kako bi se osigurao kvalitetan promet.

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?