UNRO HVO-a

Projekt uspostave voćnjaka u ZDŽ-u

voćnjaci
09.12.2016.
u 10:00

Udruga nositelja ratnih odličja Hrvatskoga vijeća obrane Zeničko-dobojske županije, uz pomoć općinskih podružnica u Žepču, Usori i Varešu, uspješno je okončala realizaciju projekta pod nazivom “Uspostava voćnjaka kao oblik zapošljavanja braniteljske populacije”.

Braniteljske zadruge

Kroz realizaciju projekta pod nazivom “Uspostava voćnjaka kao oblik zapošljavanja braniteljske populacije” ova udruga želi uspostaviti voćnjake čime će stvoriti preduvjeti za uspostavu braniteljskih zadruga koje bi okupljale sve branitelje koji se bave poljoprivrednom proizvodnjom.

U realizaciji ovog projekta u 2016. godini, koji se financira dijelom iz članarine i dijelom uz pomoć Ministarstva za braniteljska pitanja Zeničko-dobojske županije, potpisani su ugovori za uspostavu 12 voćnjaka šljive i jabuke, šest na prostoru općine Žepče, po jednog u Kaknju, Tešnju, Komušini - Tesliću i dva u općini Usora.

Udruga nositelja ratnih odličja Hrvatskoga vijeća obrane Zeničko-dobojske županije za korisnike ovoga projekta osigurala je sadni materijal te zaštitne mreže dok su korisnici, sukladno ugovoru, imali obvezu uspostaviti propisane voćnjake na površinama koje odgovaraju dodijeljenim količinama voća.

Uspostavljeni voćnjaci

U protekle tri godine Udruga nositelja ratnih odličja Hrvatskoga vijeća obrane Zeničko-dobojske županije, uz pomoć svoga članstva, uspješno je do sada uspostavila 28 voćnjaka na prostoru Zeničko-dobojske županije i, kako je istaknuto, na tome se neće stati, projekt će se širiti.

Napravljen je popis kandidata, odnosno članova udruge koji su zainteresirani za ovakav tip radnog udruživanja te će se i u budućnosti nastaviti realizirati ovakvi projekti, kazao nam je predsjednik spomenute udruge Dragan Janko. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?