Bh. tržište

Proizvođačke cijene u veljači niže za 0,7 posto

cijene
01.04.2016.
u 15:01

Proizvođačke cijene industrijskih proizvoda za ukupnu industriju BiH u veljači su niže za 0,7 posto u odnosu na siječanj te za 3,3 posto u odnosu na veljaču prošle godine, javlja Fena. 

U veljači ove godine, u usporedbi s prethodnim mjesecom, proizvođačke cijene industrijskih proizvoda na domaćem tržištu zabilježile su pad za 0,5 posto, te su niže za 1,6 posto u odnosu veljaču 2015. godine.

Agencija za statistiku BiH je objavila da su proizvođačke cijene industrijskih proizvoda na stranom tržištu u drugom mjesecu ove godine niže za 0,9 posto u odnosu na siječanj, te niže za 6,1 posto u odnosu na veljaču prošle godine.

U veljači, u usporedbi s prethodnim mjesecom, proizvođačke cijene industrijskih proizvoda su niže u energiji za 1,1 posto, intermedijarnim proizvodima za 0,9 posto, trajnim proizvodima za 0,1 posto, te netrajnim potrošačkim dobrima za 0,4 posto, dok su porasle u kapitalnim proizvodima za 0,1 posto. 

Proizvođačke cijene u veljači ove, u odnosu na isti mjesec prethodne godine, niže su u energiji za 3,9 posto, intermedijarnim proizvodima za 5,4 posto, kapitalnim proizvodima za 0,3 posto, te trajnim proizvodima za 0,4 posto, dok su porasle u netrajnim potrošačkim proizvodima za 1,2 posto.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije