Sastanak Vlade i Sindikata

Profesorima u srednjim školama plaće veće za pet posto

vladaiszhz
Foto: Press
21.05.2015.
u 10:15

Zaostaci iz ove godine djelatnicima u srednjim školama ZHŽ-a će biti isplaćeni u sljedeća četiri mjeseca

Plaće djelatnika srednjih škola u Zapadnohercegovačkoj županiji će ubuduće biti veće za pet posto, usuglašeno je na jučerašnjem sastanku predstavnika Vlade Zapadnohercegovačke županije i Sindikata srednjeg obrazovanja ove županije održanog u Ministarstvu financija Zapadnohercegovačke županije. Prema riječima ministrice obrazovanja, kulture i sporta Zapadnohercegovačke županije Ružice Mikulić, dogovor je da povećanje plaće ide već od sljedećeg obračuna. “Budući da se povećanje plaća računa od početka ove godine, u četiri iduća mjeseca će biti isplaćeni zaostaci za prva četiri mjeseca 2015. godine”, kaže za Večernji list Mikulić. Dodaje kako je bilo razgovora i o zaostacima iz 2014. “Isplata zaostataka djelatnicima srednjih škola za 2014. godinu će biti dogovorena naknadnim aneksom”, kaže Mikulić.

Osim predstavnika Sindikata srednjeg obrazovanja, sastanak je održan i s predstavnicima Sindikata osnovnog obrazovanja koji su u petak održali jednosatni štrajk upozorenja. I ovdje su, prema riječima resorne ministrice, razgovori bili konstruktivni, a s obje strane postoji želja da se problemi riješe.

Budući da je Vlada Zapadnohercegovačke županije sindikatima osnovnog obrazovanja već ponudila okvirni sporazum, na jučerašnjem sastanku se razgovaralo o manjim preinakama istoga. Iz Sindikata su naveli kako su zadovoljni dinamikom isplate naknada koje im je Vlada ostala dužna u prošloj godini. Radi se o isplati jubilarnih nagrada, honorara i sličnih naknada koje su isplaćene u prošla tri mjeseca.

Naime, spomenute naknade su isplaćene i u ranijem roku nego što je to bilo dogovoreno sa Sindikatom. Prema riječima ministrice Mikulić, trenutačno je sporna samo visina regresa. “Predstavnici sindikata traže informaciju o tome kolika će im visina regresa biti, mi smo im obećali za osam dana novi sastanak na kojem ćemo im reći tu informaciju.

Do tada trebamo vidjeti stanje u proračunu i mogućnosti prema kojima će biti određena visina regresa”, kaže Mikulić. Inače, cilj novog saziva Vlade ZHŽ je pokušati izmiriti što više dugovanja prema socijalnim kategorijama stanovništva, ali i prema proračunskim korisnicima, što su pokazali već u prva tri mjeseca svog mandata.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?