PSBiH

Produžena amandmanska faza za zakon o RTV sustavu

zastupnici
27.06.2016.
u 11:03

Zastupnici Zastupničkog doma Paralmentarne skupštine BiH na današnjoj sjednici ipak neće razmatarti Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Javnom radio-televizijskom sustavu u drugom čitanju, jer je zatraženo produženje amandmanske faze, javlja Fena.

Naime, Povjerenstvo za promet i komunikacije na jutrošnjoj sjednici zatražila je da se rok za izjašnjavanje u amandmanskoj fazi o prijedlogu ovog zakona produži za 10 dana.

Ovakav zaključak usvojen je nakon što su uložena 22 amandmana, od kojih neki zahtijevaju i izjašnjavanje Vijeća ministara BiH, a ovaj prijedlog prihvatio je i Kolegij Doma te je ta točka skinuta s dnevnog reda današnje sjednice Doma.

Od predlagača amandmana očekuje se da u narednih deset dana svoje amandmane pokušaju usuglasiti s predlagačima zakona, a predlagači ovog zakonskog rješenja su zastupnici Amir Fazlić (SDA) i Mirsad Đonlagić (SBB).

Na sjednici će po skraćenom postupku biti razmatran Prijedlog zakona o obilježavanju malog oružja, lakog naoružanja i pripadajućeg streljiva na prijedlog Vijeća ministara BiH.

Predviđeno je i razmatranje izvješća o stanju radijacijske i nuklearne sigurnosti i o radu Ureda za razmatranje žalbi, kao i informacije o stanju sigurnosti, o javnoj zaduženosti te o nestalim osobama.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?