Vlada Federacije BiH

Produžen rok do kojeg ne smije biti novih zapošljavanja

Vlada fbih
01.04.2016.
u 12:48

Rok do kojeg ne smije biti novih primanja državnih službenika i namještenika, odnosno sklapanja ugovora o djelu, s 31. ožujka produžen do 30. lipnja 2016. godine

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine je na današnjoj 47. sjednici utvrdila i Parlamentu FBiH na usvajanje uputila Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o financijskoj konsolidaciji rudnika ugljena u Federaciji BiH prema obračunatim, a neuplaćenim javnim prihodima u razdoblju od 2009. do 2015. godine.

Kako je priopćeno nakon sjednice, izmjena se odnosi na tehničku korekciju podataka koji se odnose na iskazivanje duga Rudnika “Kreka” za MIO i porez na plaću. Uz ovo, izmjenom Zakona verificiran je stvarni dug po osnovu doprinosa za MIO i poreza na plaću za rudnike “Banovići”, “Kakanj” i “Tušnica”.

Vlada FBiH donijela je i Odluku o usvajanju Programa utroška s kriterijima raspodjele sredstava “Subvencije privatnim poduzećima i poduzetnicima - Poticaj za veterinarstvo” utvrđenog proračunom FBiH za 2016. godinu Federalnom ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva u iznosu od 2.500.000 KM. Ovim programom će biti financirano provođenje mjera za sprječavanje širenja i za iskorjenjivanje zaraznih bolesti.

Federalnom ministarstvu razvoja, poduzetništva i obrta odobren je utrošak proračunskih sredstava namijenjenih realizaciji Programa „Kreditni poticaj razvoja, poduzetništva i obrta“. Na ovaj način je omogućeno da 2.000.000 KM bude plasirano putem Razvojne banke Federacije BiH, na revolving osnovi i s rokom otplate od sedam godina.

Federalna vlada dala je suglasnost za dodjelu 1.700.000 konvertibilnih maraka za potrebe izgradnje kanalizacije i postrojenja za tretman otpadnih voda u Bihaću, te za realizaciju ovog zaključka zadužila Fond za zaštitu okoliša FBiH.

Današnjim zaključkom Vlade FBiH je raniji rok do kojeg ne smije biti novih primanja državnih službenika i namještenika, odnosno sklapanja ugovora o djelu, s 31. ožujka 2016. produžen do 30. lipnja 2016. godine.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?