POLICAJCI RASISTI

Pročitajte degutantne i uvredljive viceve o crncima koje si šalju američki policajci!

drotovi
06.03.2015.
u 11:02

Istraga Ministarstva pravosuđa u Fergusonu u saveznoj američkoj državi Missouri otkrila je čitavu seriju rasističkih e-mailova koje su se međusobno slali policajci i službenici lokalnog suda.

Pojedinačna imena sudionika zasad nisu poznata, a neki od spomenutih e-mailova procurili su u javnost. U studenom 2008. godine tako je u jednom e-mailu stajalo da Barack Obama neće biti američki predsjednik dugo zato jer "koji crnac može zadržati posao četiri pune godine?" U travnju 2011. godine u jednom se e-mailu predsjednik Barack Obama opisao kao "čimpanza".  U svibnju 2011. godine u jednom je e-mailu pisalo: "Afroamerikanka u New Orleansu je primljena u bolnicu zbog pobačaja. Dva tjedna kasnije primila je ček na 50000 dolara. Nazvala je bolnicu i pitala od koga je taj ček. U bolnici su odgovorili od boraca protiv zločina". U listopadu 2011. godine jedan je e-mail sadržavao fotografiju skupine rasplesanih žena u toplesu, očito u Africi, a ispod je stajao napis: "Godišnjica mature Michelle Obame". U prosincu 2011. godine jedan je e-mail uključivao šale koje su bazirane na uvredljivim stereotipovima o muslimanima. U srijedu se oglasio gradonačelnik Fergusona James Knowles koji je rekao da su trojica zaposlenika suda u Fergusonu primorana na odlazak na bolovanje otkako je Ministarstvo pravosuđa pokrenulo istragu, dok je jedan zaposlenik dobio otkaz.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?