pod pritiskom

Problemi za Assangea, hoće li se predati SAD-u?

Julian Assange
Reuters
18.01.2017.
u 08:23

Julian Assange našao se pod pritiskom nakon što je Barack Obama pomilovao Chelsea Manning. Jedan od posljednjih poteza Baracka Obame bilo je pomilovanje Chelsea Manning koja je za vrijeme služenja u vojsci odavala podatke Wikileaksu.

Manning je dobila 35 godina zatvorske kazne, dok je Assange rekao kako će se odreći svog utočišta u ambasadi Ekvadora u Londonu i predati se SAD-u, ako ju Obama pomiluje.

Nakon jučerašnjeg neočekivanog pomilovanja, Assange je pod pritiskom da to u napravi, piše Index.hr. 

Assange je u veleposlanstvu kako bi izbjegao izručenje Švedskoj u kojoj protiv njega postoje optužnice za seksualni napad, a izgledne su i optužbe o špijuniranju u SAD-u.

Manning je bila među 273 osobe koje su pomilovane od strane Obame, što je rekordan broj pomilovanja jednog predsjednika.

Kako piše Independent, Assange se nije oglasio po ovom pitanju, nego je samo Wikileaks na Twitteru objavio status u kojem slave pobjedu zbog pomilovanja Chelsea Manning. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije