Slučaj "Gibraltar":

Prlić, Bakula i Kulenović oslobođeni optužbe

stipe prlić
04.11.2016.
u 15:09

Stipe Prlić, Zoran Bakula i Neven Kulenović oslobođeni su, prvostupanjskom presudom koja je izrečena danas u Sudu Bosne i Hercegovine, optužbe da su zloupotrijebili položaj ili ovlaštenja te primali ili davali mito.

Predsjedatelj Sudskog vijeća Ranko Debevec je kazao kako Tužiteljstvo BiH nije, van razumne sumnje, dokazalo kaznena djela koja su im stavljali na teret.

Tužiteljstvo je najavilo da će podnijeti žalbu i tražiti osuđujuću presudu.

U optužnici koja je potvrđena u svibnju 2015. godine navedeno je da su Prlić i Bakula u vrijeme počinjenja djela bili rukovodioci u Upravi JP “Hrvatske telekomunikacije” Mostar. Tužiteljstvo je optužnicom Prlića i Bakulu teretilo za zloupotrebu položaja ili ovlaštenja i primanje dara i drugih oblika koristi, a Kulenovića za davanje dara i drugih oblika koristi.

U optužnici je navedeno da su Prlić, kao direktor i predsjednik Uprave Javnog preduzeća “Hrvatske telekomunikacije” Mostar, i Bakula, kao član Uprave tog preduzeća, u okviru postupka javne nabavke izabrali pravnu osobu u vlasništvu Kulenovića, iako je, prema preporuci komisije za javne nabavke, bilo treće pozicionirano.

Kulenović je, prema optužnici, dao dar koji su prethodno dogovorili, i to sukcesivnim isplatama na račun Bakule u iznosu od 386.256 KM i na račun Prlića u iznosu od 331.513 KM.

Novac im je, prema tvrdnjama Tužiteljstva, isplaćen s računa pravnog subjekta “Tri medija limited” registriranog na Gibraltaru, čiji je punomoćnik Kulenović.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?